Πατατόπιτα της Ζωής
Για όσους αρέσει η πατάτα, μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις σε συνδιασμό με εύγευστα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά της συνταγής αυτής είναι για ένα μικρό ταψάκι περίπου όσο είναι το φύλλο σφολιάτας.
Υλικά
-
2 έτοιμα φύλλα σφόλιατα
-
4 πατάτες
-
1 πιπεριά πράσινη
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
1 αυγό
-
4 φέτες γαλοπούλα βραστή με χαμηλά λιπαρά
-
3 κομμάτια φέτα χαμηλά λιπαρά σε μέγεθος σπιρτόκουτου
-
τριμμένο τυρί ρεγκάτο χαμηλά λιπαρά περίπου 2 με 3 φλιτζάνια του τσαγιού
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ και με το πιρούνι τις κόβουμε ετσι ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στις πατάτες.
-
3
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε κι αυτή στις πατάτες.
-
4
Στη συνέχεια τρίβουμε τη φέτα και μαζί με το ρεγκάτο τα προσθέτουμε κι αυτά.
-
5
Τέλος χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε κι αυτό.
-
6
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι ανακατέβουμε τα υλικά μεταξύ τους.
-
7
Παίρνουμε το ταψάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει το φύλλο στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και φροντίζουμε να περισεύει γύρω από το ταψάκι.
-
8
Ρίχνουμε μέσα το υλικό και το απλώνουμε για να πάει παντού προσθέτουμε από πάνω και το άλλο φύλλο και στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο φύλλα έτσι ώστε να κλείσει η πίτα.
-
9
Κάνουμε κάποιες τρύπες με το πιρούνι στη σφολιάτα για να μην φουσκώσει πολύ και την βάζουμε στο φούρνο στους 200 με 250 βαθμούς.
Σχόλια (2)