Πατατόπιτα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
annouka, 04.12.09

Περιγραφή

Φύλλο σφολιάτας με γέμιση πατάτας!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακ. φύλλο σφολιάτας
  • 5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με το πηρούνι να λιώσουν.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην πατάτα.
  3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και άν θέλουμε λίγο μαιντανό και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνω τη σφολιάτα σε λαδόκολα στο ταψί της κουζίνας, βάζω τη γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
  5. Κάνω τρυπίτσες με ένα πηρούνι πάνω στο φύλλο, ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε στη γέμιση βάζουμε και μανιτάρια, τα οποία έχουμε σωτάρει μαζί με το κρεμμύδι ή αγγουράκι τουρσί που ταιριάζει πολύ με την πατάτα καθώς και κομματάκια ελιάς.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από Senda990, 11-12-09  
    Μόλις την έβγαλα από το φούρνο!
    Στην μισή πρόσθεσα ελιά, όπως προτείνεις και είναι τρομερή η γεύση. Στην άλλη μισή είπα να βάλω λίγο φέτα τριμμένη.
    #
    Σχόλιο από martha2, 3-3-11  
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζεις κατά πόσο η σφολιάτα του εμπορίου είναι νηστίσιμη?
    #
    Σχόλιο από dthemora, 25-4-12  
    Αν και αργά, martha2, οχι δεν είναι νηστίσιμη, έχει βούτυρο
    #
    Σχόλιο από dshmarina, 25-7-12  
    την εφτιαξα με σφολιατα μονο απο κατω,βουτυρωσα κ αλευρωσα το ταψακι κ εβαλα κ αγγουρακι τουρσι κ ελιες γεμιστες αφου τα ξαλμυρισα.Απο πανω εβαλα κεφαλοτυρι και απο πανω χτυπησα ενα αυγο με λιγο γαλα.Το εψησα στο μικρο φουρνακι στη θεση 8 (σκαλα απο 1 εως 10) για 35 λεπτα.Εγινε πολυ ωραια αλλα η γεμιση μου βγηκε στεγνη.
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 26-7-12  
    αυτη η εκδοχή ειναι αρκετα φτωχη ενω θα μπορουσε να περιεχει κ τυρι, κεφαλοτύρι, μανιτάρια, ακόμα κ μπεικον ή κομματια γαλοπουλας! πολλες ιδέεσ! θα την δοκιμασω σιγουρα! :)
    #
    Σχόλιο από annouka, 29-7-12  
    Ναι, καλή μου αλλά τότε δεν θα ήταν πατατόπιτα... :)
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 12-8-12  
    δηλαδη πως θα την λεγατε εσεις οταν στο 70% της γεμισης θα ηταν πατατα??? τι αλλο εκτος απο πατατοπιτα?
    #
    Σχόλιο από annouka, 13-8-12  
    Η δική μου εκδοχη είναι φτωχή όπως είπες, γιαυτό και το όνομα της συνταγής είναι απλό! εσύ για την πλούσια εκδοχή σου χρειάζεσαι ένα πιο σύνθετο όνομα, όπως πατατόπιτα με αλλαντικά και τυριά! :) Καλή επιτυχία πάντως, όπως και άν την φτιάξεις και καλοφάγωτη!!!
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 13-8-12  
    ok! δεκτο! ευχαριστω πολυ! συντομα θα την δοκιμασω :)
    #
    Σχόλιο από Stiliani, 6-5-14  
    Πρόσθεσα ένα πράσο ψιλοκομμένο, λίγο μπέικον σε κυβάκια, λίγη πιπερια ψιλοκομμένη κ λίγη μυζήθρα στεγνή. Παρέμεινε πατατόπιτα γιατί όλα ενώθηκαν με την πατάτα που ήταν περισσότερη. Τέλεια! Ευχαριστώ!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Senda990, 11-12-09  
    Μόλις την έβγαλα από το φούρνο!
    Στην μισή πρόσθεσα ελιά, όπως προτείνεις και είναι τρομερή η γεύση. Στην άλλη μισή είπα να βάλω λίγο φέτα τριμμένη.
    #
    Σχόλιο από martha2, 3-3-11  
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζεις κατά πόσο η σφολιάτα του εμπορίου είναι νηστίσιμη?
    #
    Σχόλιο από dshmarina, 25-7-12  
    την εφτιαξα με σφολιατα μονο απο κατω,βουτυρωσα κ αλευρωσα το ταψακι κ εβαλα κ αγγουρακι τουρσι κ ελιες γεμιστες αφου τα ξαλμυρισα.Απο πανω εβαλα κεφαλοτυρι και απο πανω χτυπησα ενα αυγο με λιγο γαλα.Το εψησα στο μικρο φουρνακι στη θεση 8 (σκαλα απο 1 εως 10) για 35 λεπτα.Εγινε πολυ ωραια αλλα η γεμιση μου βγηκε στεγνη.
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 26-7-12  
    αυτη η εκδοχή ειναι αρκετα φτωχη ενω θα μπορουσε να περιεχει κ τυρι, κεφαλοτύρι, μανιτάρια, ακόμα κ μπεικον ή κομματια γαλοπουλας! πολλες ιδέεσ! θα την δοκιμασω σιγουρα! :)
    #
    Σχόλιο από annouka, 29-7-12  
    Ναι, καλή μου αλλά τότε δεν θα ήταν πατατόπιτα... :)
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 12-8-12  
    δηλαδη πως θα την λεγατε εσεις οταν στο 70% της γεμισης θα ηταν πατατα??? τι αλλο εκτος απο πατατοπιτα?
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 13-8-12  
    ok! δεκτο! ευχαριστω πολυ! συντομα θα την δοκιμασω :)
    #
    Σχόλιο από Stiliani, 6-5-14  
    Πρόσθεσα ένα πράσο ψιλοκομμένο, λίγο μπέικον σε κυβάκια, λίγη πιπερια ψιλοκομμένη κ λίγη μυζήθρα στεγνή. Παρέμεινε πατατόπιτα γιατί όλα ενώθηκαν με την πατάτα που ήταν περισσότερη. Τέλεια! Ευχαριστώ!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dthemora, 25-4-12  
    Αν και αργά, martha2, οχι δεν είναι νηστίσιμη, έχει βούτυρο
    #
    Σχόλιο από annouka, 13-8-12  
    Η δική μου εκδοχη είναι φτωχή όπως είπες, γιαυτό και το όνομα της συνταγής είναι απλό! εσύ για την πλούσια εκδοχή σου χρειάζεσαι ένα πιο σύνθετο όνομα, όπως πατατόπιτα με αλλαντικά και τυριά! :) Καλή επιτυχία πάντως, όπως και άν την φτιάξεις και καλοφάγωτη!!!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 259 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ