κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατοσαλάτα all time classic
parabellum
parabellum @cook_8460581
,

Mε σπιτική μαγιονέζα (πάντα).

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που σφίξει πολύ η μαγιονέζα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι στο τέλος και ξαναχτυπάμε (το λεμόνι έχει την ιδιότητα να διασπάει την πυκνότητα του μίγματος). Αντίθετη ιδιότητα έχει το ξύδι στις μαγιονέζες (πήζει τα υλικά). Αν θέλουμε βάζουμε και μια κ.γ. ξύδι στην αρχή μαζί με το αυγό. Η ποσότητα των υλικών της μαγιονέζας φτιαχνει 2-3 πατατοσαλάτες. Γι αυτό ότι περισεψει, την κρατάμε σε βαζάκι στο ψυγείο και μπορούμε να την καταναλώσουμε ακόμα και μετά από 10 μέρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
3 άτομα
  1. 1 αυγό βρασμένο σφιχτό
  2. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  3. 2-3 κ.σ. κάπαρη (ξαλμυρισμένη)
  4. λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  5. ξύδι
  6. 1 κουταλιά μουστάρδα
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. Για την (εύκολα μαγιονέζα)
  9. 1 κ.σ. μουσταρδα
  10. 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  11. 1 κ.γ. ζάχαρη
  12. 1/2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες (να κρατάνε λίγο) τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεσαία καρέ.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το αυγό και το ρίχνουμε στις πατάτες.

  3. 3

    Ενώ είναι ζεστές ρίχνουμε λάδι-ξύδι-μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.

  4. 4

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τον μαϊντανό.

  5. 5

    Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην λιώσουμε τις πατάτες.

  6. 6

    Αφού έχει σχεδόν κρυώσει η πατατοσαλάτα προσθέτουμε όση μαγιονέζα επιθυμούμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις.

  7. 7

    Στο αυγό προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά στο μουλτι.

  8. 8

    Προσθέτουμε σιγά σιγά (σε δόσεις) το λάδι μέχρι το μίγμα μας να έχει την κατάλληλη πυκνότητα.

Αντιδράσεις

Από

parabellum
parabellum @cook_8460581
στις
,