Πατατοσαλάτα εύκολη και απλή
Εξαιρετικά απλή και εύκολη πατατοσαλάτα, ελαφριά στο στομάχι και ιδανικό συνοδευτικό για ποικιλία γευμάτων!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη φτιάχνω συχνά σαν συνοδευτικό σε ψάρι και ταιριάζει τέλεια!Επίσης την προτιμούμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύα, αλλά εσείς μπορείτε να τη βάλετε και στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε, αν προτιμάτε.Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καπνιστή πάπρικα με γλυκειά ή καυτερή όπως και να προσθέσετε/αφαιρέσετε μυρωδικά/μπαχαρικά.
Υλικά
-
4 πατάτες
-
3 καρότα
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. θυμάρι
-
μερικά φυλλαράκια δυόσμο (προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και ξερό)
-
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
-
ελαιόλαδο (5-6 κ.σ. ή όσο θέλετε)
-
ξύδι (2-3 κ.σ. ή όσο θέλετε)
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζετε και βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε νερό με αλάτι ή με τον κύβο λαχανικών.
-
2
Αφού βράσουν, μετά από περίπου 20-30 λεπτά, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
-
3
Κόβετε τις πατάτες σε μέτριους κύβους και τα καρότα σε χοντρές ροδέλες και τα βάζετε σε σαλατιέρα.
-
4
Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικάλάδι, ξύδι, μυρωδικά και μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά.
-
5
Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον λάδι, ξύδι ή αλάτι, αν χρειάζεται.
-
6
Η σαλάτα είναι έτοιμη για κατανάλωση! Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (6)