Πατατοσαλάτα γιαμ γιαμ
Αυτή η σαλάτα την έχει την τσαχπινιά της !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά
-
4-5 πατάτες (κανονικές)
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1-2 ξερά κρεμμύδια
-
4 αυγά βρασμένα σφιχτά
-
δυόσμος αποξηραμένος
-
6 κ.σ. μαγιονέζα
-
3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
-
αλάτι και κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καταρχήν βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με προσοχή, όχι πάρα πολύ,να μην διαλυθούν ώστε να κόβονται και να στέκονται.
-
2
Αφού βράσουν και κρυώσουν ελαφρώς τις κόβουμε μεγάλους κύβους και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα νερά τους. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο να γίνουν χρυσαφένιες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
-
4
Αφού γίνουν χλιαρές τις βάζουμε σε μπολ και τους ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα ξερά ψιλοκομμένα, πασπαλίζουμε με δυόσμο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι.
-
5
Κατόπιν ψιλοκόβουμε τα ήδη βρασμένα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά στις πατάτες. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και λίγο ακόμη δυόσμο σε μπολάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
6
Στολίστε προαιρετικά με λίγες ροδέλες από πιπεριές Φλωρίνης.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια