Πατατοσαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα
Είναι μια καταπληκτική καλοκαιρινή (και όχι μόνο) σαλάτα που μπορεί να σταθεί επάξια και μόνη της σαν κυρίως γεύμα, ειδικά αυτή την εποχή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από εδώ . Απλά μείωσα τις ποσότητες κατά 1/3 διότι η ποσότητα που έβγαζε αρχικά ήταν τεράστια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα φασόλια όλο το βράδυ. Έχω δοκιμάσει να τα βράσω και κατευθείαν και γίνονται εξίσου καλά. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες με τα φασόλια, τον τόνο, τον άνηθο και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Ανακατεύουμε τα υλικά της σως, περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα και την ανακατεύουμε καλά. Αν σας αρέσει η σαλάτα με αρκετή σως, διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών της. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (2)