Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα
Υλικά
-
1 κιλό μικρές πατάτες
-
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
-
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. κάππαρη
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζουμε για 30-35' μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
-
2
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την κάππαρη (στραγγισμένη).
-
3
Χτυπάμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το λάδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε ενώ είναι ζεστές ακόμα με την κρύα σάλτσα.
-
5
Ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σχόλια (19)