sirokoutala!
sirokoutala! @ujean

Πολύ νόστιμη και δροσερή. Χορταστική ακόμη και για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.

Recipe by sirokoutala!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες (4 μέτριες)
  2. 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  3. 1/2 φλ. πράσινες ελιές τσακιστές
  4. 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  5. χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και μισό για να μη βγει πολύ ξινό)
  6. λίγη ρίγανη ξερή ή φρέσκια
  7. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.

  2. 2

    Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το πορτοκάλι, τις ελιές και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Σ' ένα βάζο με καπάκι ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο έως ότου ομογενοποιηθούν.

  4. 4

    Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Πολύ νόστιμη σαλάτα και διαφορετική. Τη φάγαμε σε εστιατόριο στη Στούπα, όπου την είχε ως Μανιάτικη Σαλάτα.

Από

sirokoutala!
στις