Πατατοσαλάτα με πορτοκάλι και κρεμμύδι
Πολύ νόστιμη και δροσερή. Χορταστική ακόμη και για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.
Recipe by sirokoutala!
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες (4 μέτριες)
-
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
-
1/2 φλ. πράσινες ελιές τσακιστές
-
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και μισό για να μη βγει πολύ ξινό)
-
λίγη ρίγανη ξερή ή φρέσκια
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
-
2
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το πορτοκάλι, τις ελιές και το κρεμμύδι.
-
3
Σ' ένα βάζο με καπάκι ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο έως ότου ομογενοποιηθούν.
-
4
Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)