κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατοσαλάτα με τόνο
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Σαλάτα-γεύμα θα'λεγα, κι αν συνοδευτεί με σαντουιτσάκια και άλλη μια ...σαλάτα πρασινάδα είναι τέλεια για πικ νικ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, ψήνουμε ή βράζουμε λίγο τις πιπεριές να μαλακώσουν πριν τις κόψουμε κομματάκια. Οι ψητές δίνουν πιο ωραία γεύση στη σαλάτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 5 μικρές πατάτες (ή 2 μεγάλες)
  2. 1/2 πρ. πιπεριά
  3. 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  4. 1 κονσ. τόνο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. άνηθο
  7. αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  8. ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
  9. 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πατατούλες (είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μικρές) και τις βράζουμε. Τρυπάμε με πιρούνι για να καταλάβουμε αν μαλάκωσαν.

  2. 2

    Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ίσα για να πιάνονται, και τις ξεφλουδίζουμε.

  3. 3

    Ρίχνουμε σε μπολ και λιώνουμε με το πιρούνι (ποτέ στο multi οι βραστές πατάτες, γίνονται λάστιχο).

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τον τόνο καλά στραγγισμένο, αλάτι-πιπέρι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Σε βαζάκι χτυπάμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με μαγιονέζα, μουστάρδα και λάδι και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή.

  6. 6

    Λεμόνι βάζουμε και περισσότερο αν μας αρέσει!

  7. 7

    Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, μέσα σε τάπερ ώστε να είναι έτοιμη να την πάρουμε μαζί μας για πικ νικ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Οπως το ειπες, γευμα κανονικο,και πεντανοστιμο.

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις