Πατατοσαλάτα με τόνο
Σαλάτα-γεύμα θα'λεγα, κι αν συνοδευτεί με σαντουιτσάκια και άλλη μια ...σαλάτα πρασινάδα είναι τέλεια για πικ νικ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, ψήνουμε ή βράζουμε λίγο τις πιπεριές να μαλακώσουν πριν τις κόψουμε κομματάκια. Οι ψητές δίνουν πιο ωραία γεύση στη σαλάτα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πατατούλες (είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μικρές) και τις βράζουμε. Τρυπάμε με πιρούνι για να καταλάβουμε αν μαλάκωσαν.
-
2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ίσα για να πιάνονται, και τις ξεφλουδίζουμε.
-
3
Ρίχνουμε σε μπολ και λιώνουμε με το πιρούνι (ποτέ στο multi οι βραστές πατάτες, γίνονται λάστιχο).
-
4
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τον τόνο καλά στραγγισμένο, αλάτι-πιπέρι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
-
5
Σε βαζάκι χτυπάμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με μαγιονέζα, μουστάρδα και λάδι και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή.
-
6
Λεμόνι βάζουμε και περισσότερο αν μας αρέσει!
-
7
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, μέσα σε τάπερ ώστε να είναι έτοιμη να την πάρουμε μαζί μας για πικ νικ!
Σχόλια (12)