Πατατοσαλάτα
Μια σαλάτα για όλες τις εποχές.
Λίγα μυστικά ακόμα
TIPΟ καθένας μπορεί να βάλει και ό,τι άλλο θέλει στην πατατοσαλάτα. Μπορεί να βάλει ελιές, αγγουράκι τουρσί, αρακά, κλπ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
χυμός λεμονιού
-
5 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα ή ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες.
-
2
Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ ή σαλατιέρα.
-
3
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
-
4
Βάζουμε μόνο όση μαγιονέζα παίρνει το μείγμα, όχι παραπάνω.
-
5
Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού, το κρεμμύδι και την κάπαρη και ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να λιώσουν οι πατάτες.
-
6
Σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια (5)