Πατατού
Είναι μια συνταγή για ορεκτικό και είναι πολύ εύκολη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα για την παρασκευή πατατοκροκέτας αλλά πρέπει να προσθέσετε 2 αυγά. Τα πλάθουμε σε κεφτέδες, χτυπάμε τα 2 αβγά, περνάμε τα κεφτεδάκια από το αβγό και μετά τα καλύπτουμε με φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα για να πάρει το λάδι.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
4 αυγά
-
2 κλωνάρια μαϊντανό
-
500 γραμμάρια τυρί κίτρινο
-
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
-
1 πρέζα αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.
-
2
Τις λιώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα αυγά, το τυρί τριμμένο και την φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα
-
3
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
-
4
Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια