Πατατούλες με κρέμα γάλακτος και μπέικον
Είναι μιά πολύ νόστιμη συνταγή και πανεύκολη με πατατούλες, μπέικον, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φαγάκι είναι φανταστικό όταν κρυώσει.
Υλικά
-
10 πατάτες
-
500 γρ κρέμα γάλακτος
-
1 αυγό
-
1 φλιτζ του τσαγιού γάλα φρέσκο
-
10 λουρίδες μπέικον
-
1 κονσέρβα μανιτάρια
-
1,5 φλιτζ τσαγιού γκούντα
-
1 κ.σ βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε της πατάτες της πλένουμε και της βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά όχι να λιώσουν
-
2
Σε μπόλ βάζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον ψιλοκομμένο, το τυρί, ανακατεύουμε και βάζουμε στην άκρη
-
3
Όταν παγώσουν οι πατάτες κόβουμε τις πέντε οριζόντια και τις στρώνουμε στο πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει
-
4
Απο πάνω απ τις πατάτες ρίχνουμε την γέμιση με το τυρί, μπέικον και μανιτάρια
-
5
Στρώνουμε απο πάνω της υπόλοιπες πέντε πάλι κομμένες οριζόντια
-
6
Σε μπόλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το αυγό και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με της πατάτες
-
7
Κουνάμε το πυρέξ δεξιά και αριστερά να πάει παντού η κρέμα γάλακτος με το γάλα και το αυγό
-
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς γιά μισή ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο που έχουμε
Σχόλια (10)