Πατατούλες στιφάδο
Μία νόστιμη ιδέα που σκέφτηκα σε περίοδο νηστείας επειδή θέλαμε κάτι διαφορετικό από τις πατάτες γιαχνί! Ωραία ιδέα όμως και σαν συνοδευτικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΡΟΣΟΧΗΤο νερό το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέχρι να βράσουν οι πατάτες, το φαγητό δε πρέπει να έχει πολύ ζουμί. Πρέπει ν' απορροφήσει τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα του!
Υλικά
-
1 κιλό πατατούλες μικρές
-
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
-
2-3 ντομάτες τριμμένες
-
1 κουταλιά σούπας πελτέ
-
1 ποτηράκι κρασιού (μικρό) κόκκινο κρασί
-
1/2 ποτηράκι κρασιού ξύδι
-
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
4-5 κόκκους μπαχάρι
-
1 ξύλο κανέλας
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-
λίγο νερό ζεστό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω καλά τα κρεμμύδια και τις πατάτες στο λάδι.
-
2
Σβήνω με το κρασί και το ξύδι.
-
3
Όταν εξατμισθούν εντελώς το κρασί και το ξύδι ρίχνω τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά (την κανέλα την αφήνω μόνο λίγα λεπτά κι έπειτα τη βγάζω), το ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο νερό ακόμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια