Πατέ σοκολάτας
Το πατέ είναι μια πολύ γευστική και ξεχωριστή συνταγή, απλή και εύκολη για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο σερβίρισμα μπορούμε να κόψουμε φέτες μπανάνας πάνω από το πατέ.
Υλικά
-
2 αυγά ελαφρά κτυπημένα
-
70 γρ. ζάχαρη
-
60 γρ. βούτυρο κομμένο κομματάκια
-
140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
-
35 γρ. κακάο
-
1/2 κουταλάκι cream of tartar (κρεμόριο)
-
100 ml φρέσκια κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα (17Χ9 εκ. περίπου) διάφανη μεμβράνη (cling film). Αφήνουμε αρκετή μεμβράνη να κρέμεται και έξω από την φόρμα στα πλευρά.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά του πατέ σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτηρο, η σοκολάτα και η ζάχαρη και να δέσουν καλά.
-
3
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στην έτοιμη φόρμα όπου έχουμε απλώσει την μεμβράνη.
-
4
Όταν κρυώσει, βάζουμε το πατέ στο ψυγείο να παγώσει.
-
5
Όταν πήξει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μακρόστενη πιατέλα. Αφαιρούμε την φόρμα και την μεμβράνη προσεχτικά.
-
6
Κόβουμε το πατέ σε φέτες.
-
7
Όταν θα σερβίρουμε, βάζουμε 2 φέτες πατέ στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή σπασπένα κομματάκια μπισκότων πτι-μπερ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)