Φωτογραφία της συνταγής Πατρινιά Μαγειρίτσα

Πατρινιά Μαγειρίτσα

ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089

Η Μαγειρίτσα της Πάτρας είναι έντονα επηρεασμένη από τις αντίστοιχες συνταγές των Ιονίων νήσων. Στη Κέρκυρα τη λένε «Στιλίκουρδα», αλλά βάζουν και ντομάτα. Στη Πάτρα γίνεται άσπρη αυγολέμονο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω από τη μάνα μου. Ψάχνω πολλά βιβλία μαγειρικής και δεν την έχω βρει πουθενά. Παραείναι φαίνεται "ντόπια", αλλά και "περίεργη" συνταγή. Αν έχετε όρεξη και χρόνο, αν σας αρέσει η πατσά, τότε κάντε τη. Άλλως φτιάξτε αυτή που τρώει η οικογένειά σας.Καλή Ανάσταση από τη Πάτρα!

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

45 Minutes
10-12 άτομα
  1. 2 συκωταριές από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος (χωρίς το συκώτι)
  2. 1 αντεριά
  3. 2-3 κοιλίτσες αρνιού καθαρισμένες (πατσούλες)
  4. 10 ποδαράκια αρνίσια καθαρισμένα
  5. 1/2 ποτηράκι λάδι
  6. 1 ματσάκι άνηθο
  7. λίγο μάραθο
  8. 10 περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια
  9. 2 μαρουλάκια
  10. αλάτι- πιπέρι
  11. 3 αυγά
  12. 1 1/2 χυμό λεμονιού
  13. 2 κουταλιές κορν φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

45 Minutes
  1. 1

    Καθαρίζουμε προσεκτικά τις πατσούλες. Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω με μπόλικο νερό, τα τρίβουμε απαλά με ξύδι και αλάτι, τα αφήνομε για λίγο και τα ξαναπλένουμε.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα ποδαράκια και αν χρειαστεί τα καψαλίζουμε.

  3. 3

    Πλένουμε τις συκωταριές.

  4. 4

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο ξύδι και ζεματάμε όλα τα «πατσικά». Αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και χύνουμε τα ζουμιά (η μυρωδιά δεν είναι και το καλύτερο, αν έχετε χώρο κάντε το έξω από τη κουζίνα σας!)

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε τη συκωταριές, τα άντερα και τις πατσούλες.

  6. 6

    Σε κατσαρόλα μεγαλούτσικη, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεατικά και τα ποδαράκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι πιπέρι 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Μετά 1 ώρα προσθέτουμε άνηθο, μάραθο και ψιλοκομμένο μαρουλάκι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει 1 δάκτυλο περίπου τη μαγειρίτσα μας. Αφού δοκιμάσουμε (δεν χαλάει η νηστεία είναι μόνο για δοκιμή) και τα κρέατα έχουν γίνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  7. 7

    Μετά την Ανάσταση και μόλις γυρίσουμε στο σπίτι ζεσταίνουμε τη μαγειρίτσα μας, φτιάχνουμε το αυγολέμονο κτυπώντας τα αυγά δυνατά, προσθέτουμε το λεμόνι, ζουμί καυτό από τη κατσαρόλα και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

  8. 8

    Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε στη φωτιά ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα να πάρει μια βράση.

  9. 9

    Σερβίρουμε με πιπεράκι. Τη πυκνότητα της μαγειρίτσας τη καθορίζουμε κατά τα γούστα μας προσθέτοντας νεράκι, όπου χρειάζεται.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (12)

meloula
meloula @cook_8456933
Αυτή νομίζω είναι η μαγειρίτσα που φτιάχνει και η πεθερά μου, που είναι κι αυτή Πατρινιά. Δεν την φτιάχνει σαν σούπα, αλλά πιο πολύ σαν φαγητό με ζουμάκι. Νομίζω, όμως, ότι είναι από τις καλύτερες μαγειρίτσες (σπίτι μου δεν φτιάχνουμε, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω). \r\nΓιατί, όμως, είναι \"περίεργη\" συνταγή; Τι διαφορά έχει από τις άλλες μαγειρίτσες;\r\n

Από

ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089
στις

Παρόμοιες συνταγές