Πατρινιά συνταγή για κιμά
Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνω τον κιμά που βάζω στα μακαρόνια αλλά και στα παπουτσάκια, μουσακά κλπ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαυροδάφνη, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο κάνουν τον κιμά μας πιο βαρύ. Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την κανέλα περισσότερο και αν έχω μαυροδάφνη.
Υλικά
-
0.5 κιλό κιμάς μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
-
τομάτες ψιλοκομμένες
-
πάστα τομάτας
-
λίγη κέτσαπ
-
διάφορες πιπεριές (προεραιτικά)
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
αλάτι, πιπέρι, κανέλα (ή καλύτερα κανελόξυλο), μπαχάρι (προαιρετικά), γαρύφαλλο (προαιρετικά)
-
λίγη μαυροδάφνη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τον κιμά και αφαιρούμε τους αφρούς
-
2
Τον σουρώνουμε να μείνει μόνο ο κιμάς
-
3
Βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι λάδι να ζεσταθεί
-
4
Ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο (και τις πιπεριές)
-
5
Σβήνουμε με μαυροδάφνη (εάν θέλουμε)
-
6
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την πάστα και λίγη κέτσαπ
-
7
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
-
8
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
-
9
Αφήνουμε να βράσει λίγο και ο κιμάς μας είναι έτοιμος!
Σχόλια (10)