κύρια φωτογραφία συνταγής Πατρινιά συνταγή για κιμά
JeanScarlet
JeanScarlet @cook_8454974
Patra,

Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνω τον κιμά που βάζω στα μακαρόνια αλλά και στα παπουτσάκια, μουσακά κλπ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαυροδάφνη, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο κάνουν τον κιμά μας πιο βαρύ. Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την κανέλα περισσότερο και αν έχω μαυροδάφνη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4 άτομα
  1. 0.5 κιλό κιμάς μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
  2. τομάτες ψιλοκομμένες
  3. πάστα τομάτας
  4. λίγη κέτσαπ
  5. διάφορες πιπεριές (προεραιτικά)
  6. 2 κρεμμύδια ξερά
  7. 2 σκελίδες σκόρδο
  8. αλάτι, πιπέρι, κανέλα (ή καλύτερα κανελόξυλο), μπαχάρι (προαιρετικά), γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  9. λίγη μαυροδάφνη (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τον κιμά και αφαιρούμε τους αφρούς

  2. 2

    Τον σουρώνουμε να μείνει μόνο ο κιμάς

  3. 3

    Βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι λάδι να ζεσταθεί

  4. 4

    Ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο (και τις πιπεριές)

  5. 5

    Σβήνουμε με μαυροδάφνη (εάν θέλουμε)

  6. 6

    Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την πάστα και λίγη κέτσαπ

  7. 7

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά

  8. 8

    Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε

  9. 9

    Αφήνουμε να βράσει λίγο και ο κιμάς μας είναι έτοιμος!

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

dimikl
dimikl @cook_8450593
Κάπως έτσι τον φτιάχνω κι εγώ αλλά δεν τον βράζω.Που εξυπηρετεί αυτό;;Φεύγουν τα λίπη ας πούμε;

Από

JeanScarlet
JeanScarlet @cook_8454974
στις
Patra,