Πατσαβούρα γλυκειά

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ, 14.12.08

Περιγραφή

Εύκολο γλυκό σιροπιαστό
Πατσαβούρα γλυκειά
photo: κατερινα32

Συνταγή από:

ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 φύλλα κρούστας καλά ξεπαγωμένα
  • 4 αυγά (κρόκος και ασπράδι)
  • 4 βανίλιες
  • 1 μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη (½ κεσέ)
  • 200 γραμμ. καλαμποκέλαιο (1 κεσέ)
  • ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ½ λεμόνι ζουμί και ξύσμα.

Για το σιρόπι:
  • 600 γραμμ. ζάχαρη (3 κεσέδες)
  • 500 γραμμ. νερό (2 ½ κεσέδες)
  • 1 βανίλια ή φλούδα λεμονιού
  • ξύλο κανέλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε. Πιάνουμε και το σουβρώνουμε κατά μήκος όπως κάνουμε την βεντάλια, στη συνέχεια το μπαστούνι που έχει σχηματιστεί το στρίβουμε ώστε να σχηματιστεί φωλιά. Προσέχουμε να μην αφήσουμε τρύπα στη μέση γιατί θα φύγει η γέμιση, γι’ αυτό κατεβάζουμε λίγο φύλλο από τη μέση.
  2. Τοποθετούμε τη φωλιά σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Προσοχή δεν βουτυρώνουμε το ταψί και τα φύλλα. Έτσι φτιάχνουμε 12 φωλιές.
  3. Για τη γέμιση παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα. Τα χτυπάμε για 5΄ και η γέμιση είναι έτοιμη. Με μία βαθιά κουτάλα ρίχνουμε τη γέμιση στις φωλιές. Γεμίζουμε τα ¾ από τις φωλιές , αν περισσέψει γέμιση ρίχνουμε γύρω από αυτές.
  4. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου. Όταν ροδίσει η επιφάνεια και δούμε ότι βάζοντας μία οδοντογλυφίδα στη γέμιση βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμο.
  5. Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά και όταν βράσουν τα κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Όταν το ρίξουμε στο γλυκό πρέπει να είναι ζεστό γλυκό - κρύο σιρόπι.
  6. Σερβίρετε παγωμένο αφού έχει ρουφήξει καλά το σιρόπι περίπου 3 – 4 ώρες αφού ρίξουμε το σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη γέμιση αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι ή μανταρίνι.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 5-2-11  
    τελειο γλυκο και πανευκολο, μονο που θελει λιγοτερο σιροπι. Παντως, η γευση ειναι τοσο αναλαφρη και τοσο μυρωδατη που εντυπωσιαζει, παρολο που τα υλικα ειναι απλα. Μπραβο ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ, 17-10-12  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 28-11-12  

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 5-2-11  
    τελειο γλυκο και πανευκολο, μονο που θελει λιγοτερο σιροπι. Παντως, η γευση ειναι τοσο αναλαφρη και τοσο μυρωδατη που εντυπωσιαζει, παρολο που τα υλικα ειναι απλα. Μπραβο ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ, 17-10-12  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 28-11-12  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Γλυκα ταψιου-σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της efi70
    gluka
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της kgiouli