Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και πορτοκάλι

Bαθμολογία: 4.6774
       
 
31 ψήφοι
ΚΑΡΜΕΝ, 10.02.09

Περιγραφή

Νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με φύλλα και κρέμα.

Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200γρ γιαούρτι
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 5 βανίλιες
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 450 γρ φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Σερβίρει: 14 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Πρώτα βράζουμε το σιρόπι μας για δέκα λεπτά, μόλις το σβήσουμε ρίχνουμε και δύο σταγόνες λεμόνι.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
2) Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για λίγο.
Βήμα 3
3) Σε ένα ταψάκι Ν:28-30 κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια.
Βήμα 4
4) Τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
Βήμα 5
5) Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 6
6) Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό γλυκό σιγά σιγά. Δεν το πέρνει όλο το σιρόπι. Όταν σταματήσει να ρουφάει δεν ρίχνουμε άλλο σιρόπι.

Σχετικές συνταγές

Τσαλακωτό Τσαλακωτό
5
       
       
(1)
Η πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα Η πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα
4.5714
       
       
(7)
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Πορτοκαλόπιτα με φύλλο
4.6667
       
       
(3)
Πορτοκαλόπιτα Πορτοκαλόπιτα
4.8549
       
       
(386)
Πατσαβούρα γλυκειά Πατσαβούρα γλυκειά
5
       
       
(2)

    51 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anna1973, 18-2-09  
    ποσο μικρα κοβουμε τα φυλλα ? και δεν κολλανε μεταξυ τους οταν τα ριχνουμε στη κρεμα?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 18-2-09  
    Αnna1973, τα φυλλα τα κοβεις απλα με το χερι σου σε μικρα κομματια,μην αγχωνεσαι δεν εχει σημασια ποσο μικρα θα ειναι.Οχι δεν κολλανε μεταξυ τους,οταν ριξεις την κρεμα ανακατευεις καλα με ενα κουταλι να παει παντου η κρεμα.Αν εχεις και φρεσκα αυγα καλυτερα ακομα,θα γινει πορτοκαλι η κρεμα.Την εχω βαλει βημα-βημα την συνταγη,αν την βαλουν θα δεις και φωτο.Παντως ειναι πολυ ευκολη συνταγη και εχει φοβερη γευση.
    #
    Σχόλιο από mayia, 26-2-09  
    Μπράβο Κάρμεν υπέροχη συνταγή, πανεύκολη, ελαφριά,και χωρίς να σε λιγώνει το σιρόπι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όμως, αν έφτιαχνα διπλή δόση κρέμας στην ίδια ποσότητα φύλλων θα έβγαινε εξίσου το ίδιο όμορφη ?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-2-09  
    mayia,χαιρομαι πολυ που σου αρεσε το γλυκακι μου!!! Κι εγω το εχω σκεφτει να το κανω με διπλασια δοση κρεμας,πιστευω οτι θα ειναι ωραιο,δεν το εχω κανει ομως ακομα για να σου πω!!Παντως θα εβαζα 3 αυγα αντι τεσσερα,ισως ειναι καλυτερα με τα ιδια φυλλα να κανουμε 1 1/2 δοση κρεμας για αρχη,και αν δουμε οτι την τραβαει περισσοτερη την επομενη κανουμε την διπλη.Παντως με στην βδομαδα θα την κανω και θα σου πω!!!!!
    #
    Σχόλιο από mayia, 27-2-09  
    Γειά σου Κάρμεν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,τελικά το ξαναέκανα το υπέροχο γλυκάκι σου,γιατί την πρώτη φορά δεν πρόλαβα καλά καλά να το γευτώ και μου το εξαφανίσανε..:-),αλλά αυτή τη φορά το έφτιαξα με 1 + 1/2 δόση κρέμας και 3 αυγά όπως είπες και πραγματικά βγήκε υπέροχο. Κάλυπτε τα φύλλα αλλά όχι υπερβολικά,με την ίδια δοσολογία σιροπιού. Καλύτερο και από γαλακτομπούρικο.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-2-09  
    mayia,καλημερα! Με μπρολαβες,ειχα κι εγω σκοπο να την κανω ετσι,θα την πηγαινα σε κατι φιλους!! Αλλα επειδη ειμαι λιγο κρυωμενη το ανεβαλα για λιγο..Χαιρομαι που βγηκε ωραια,μπραβο σου!! Ετσι θα την κανω κι εγω απο δω και περα!!! :->)
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 25-3-09  
    Είναι πολύ ελαφρή καιγευστικό γλυκό!!Το έφτιαξα σε γιορταστικό τραπέζι και εξαφανίσθηκε.Έβαλα 11/2 δόση κρέμας και ίσως έπρεπε να βάλλω λιγότερα φύλα η έπρεπε να ανακατέψω περισσότερο την κρέμα με τα φύλα διότι σε μερικά σημεία τα φύλα ήταν αισθητά
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-3-09  
    Πανδώρα,χαίρομαι που σου άρεσε!!!Μάλλον δεν ανακάτεψες καλά τα φύλλα με την κρέμα..τα φύλλα είναι αρκετά και για μία δόση κρέμας!
    #
    Σχόλιο από lovetocook, 11-5-09  
    Αρωματικό κ εύκολο. Το έκανα με 1κ1/2 δόση κρέμας απλά πιστεύω οτι δεν χρειάζονται τόσες βανίλιες την στιγμή που μυρίζει τόσο ωραία το πορτοκάλι.Επίσης επειδή συνήθως βίαζομαι δεν έκοψα το φύλλο σε κομματάκια αλλά όπως περιγράφεται σε παρομοία συνταγή στο site σε στύλ σερπαντίνας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 16-5-09  
    Νοστιμότατη και πανεύκολη, έκανα 1 1/2 δόση κρέμας και ήταν όλα τα λεφτά.
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 19-8-09  
    τη συνταγη αυτη την κανω κι εγω, μου την εχουν δωσει με το ονομα Πορτοκαλογλυκο (!) , με τη διαφορα οτι τα φυλλα αφου τα σπαμε , τα ροδιζουμε στην κουζινα για κανενα δεκαλεπτο- τεταρτο,ανακατευοντας τα μια φορα. επισης, στο σιροπι αντι για νερο βαζουμε χυμο πορτοκαλι φρεσκο που τον εχουμε πρωτα σουρωσει και αντι για τις βανιλιες χρησιμοποιουμε λιγο ακομα ξυσμα πορτοκαλιου. αν θελεις δοκιμασε το.
    #
    Σχόλιο από labrini58, 19-8-09  
    πράγματι είναι πολύ ωραίο γλυκάκι,αλλά όταν στο σιρόπι έβαλα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα στο τέλος σου άφηνε μια έντονη πικρίλα.Βέβαια γούστα είναι αυτά.
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 22-8-09  
    στο σιροπι δε χρειαζεται να βαλεις αλλο ξισμα, εχει το γλυκο ηδη μεσα και θα του πεσει πολυ. τη συστηνω να την κανετε!
    #
    Σχόλιο από bluechip, 7-9-09  
    Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή!Πολύ νόστιμη! Η παραλλαγή μου είναι οτι έβαλα 2 κεσεδάκια γιαούρτι, πρόσθεσα και τον χυμό του πορτοκαλιού και αντικατέστησα το σπορέλαιο με 1/2 σησαμέλαιο και 1/2 αραβοσιτέλαιο. Η αλήθεια είναι οτι η γεύση του σησαμέλαιου είναι εμφανής και κάνει τη γεύση αρκετά δυνατή. Θα ξαναδοκιμάσω τη συνταγή μόνο με αραβοσιτέλαιο για να δω τη διαφορά. Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-1-10  
    Εύκολη συνταγή και νόστιμη.Λίγο γλυκιά για τα γούστα μου.Δεν φούσκωσε αρκετά,είναι λάθος μου ή έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 25-1-10  
    stellasirios,δεν νομίζω να έκανες κάτι λάθος,δεν είναι γλυκό που φουσκώνει,μάλλον θα την έκανες σε μεγάλο ταψάκι.Εμένα το δικό μου στην φώτο πρέπει να είναι 30 με 32 νούμερο.
    #
    Σχόλιο από NICKY, 17-2-10  
    Γυστικότατο γλυκό, τελικά θέλει τα 2/3 από το σιρόπι της συνταγής. Το συνόδευσα με σπιτικό παγωτό. Τέζα η πεθερά!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 9-4-10  
    ΚΑΡΜΕΝ με ενεπνευσες να φτιάξω το γλυκάκι σου.Φαίνεται θεσπέσιο.Αυτή τη στιγμή ψήνεται και ανυπομονώ!Έκανα μικροαλλαγούλες.Έφτιαξα μιάμισυ δόση κρέμα και άπλωσα πάνω και κάτω από 2-3 φύλλα τσαλακωμένα.Α! και παρέλειψα τις βανίλιες γιατί το πορτοκάλι ήδη μοσχομύριζε πολύ.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Marooned, 25-4-10  
    Είναι πολύ πολύ νόστιμη και εύκολη! Ταιριάζει τέλεια και με κανέλλα και δεν χρειάζεται ίσως 4 αυγά, εγώ τη δοκίμασα με 2.
    Διατηρείται στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου;
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 27-4-10  
    einai pentanostimi k einai poly kalo pou exeis k fwto na vlepoume pws ginetai.bravo!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-2-09  
    mayia,καλημερα! Με μπρολαβες,ειχα κι εγω σκοπο να την κανω ετσι,θα την πηγαινα σε κατι φιλους!! Αλλα επειδη ειμαι λιγο κρυωμενη το ανεβαλα για λιγο..Χαιρομαι που βγηκε ωραια,μπραβο σου!! Ετσι θα την κανω κι εγω απο δω και περα!!! :->)
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 25-3-09  
    Είναι πολύ ελαφρή καιγευστικό γλυκό!!Το έφτιαξα σε γιορταστικό τραπέζι και εξαφανίσθηκε.Έβαλα 11/2 δόση κρέμας και ίσως έπρεπε να βάλλω λιγότερα φύλα η έπρεπε να ανακατέψω περισσότερο την κρέμα με τα φύλα διότι σε μερικά σημεία τα φύλα ήταν αισθητά
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-3-09  
    Πανδώρα,χαίρομαι που σου άρεσε!!!Μάλλον δεν ανακάτεψες καλά τα φύλλα με την κρέμα..τα φύλλα είναι αρκετά και για μία δόση κρέμας!
    #
    Σχόλιο από lovetocook, 11-5-09  
    Αρωματικό κ εύκολο. Το έκανα με 1κ1/2 δόση κρέμας απλά πιστεύω οτι δεν χρειάζονται τόσες βανίλιες την στιγμή που μυρίζει τόσο ωραία το πορτοκάλι.Επίσης επειδή συνήθως βίαζομαι δεν έκοψα το φύλλο σε κομματάκια αλλά όπως περιγράφεται σε παρομοία συνταγή στο site σε στύλ σερπαντίνας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 16-5-09  
    Νοστιμότατη και πανεύκολη, έκανα 1 1/2 δόση κρέμας και ήταν όλα τα λεφτά.
    #
    Σχόλιο από labrini58, 19-8-09  
    πράγματι είναι πολύ ωραίο γλυκάκι,αλλά όταν στο σιρόπι έβαλα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα στο τέλος σου άφηνε μια έντονη πικρίλα.Βέβαια γούστα είναι αυτά.
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 22-8-09  
    στο σιροπι δε χρειαζεται να βαλεις αλλο ξισμα, εχει το γλυκο ηδη μεσα και θα του πεσει πολυ. τη συστηνω να την κανετε!
    #
    Σχόλιο από bluechip, 7-9-09  
    Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή!Πολύ νόστιμη! Η παραλλαγή μου είναι οτι έβαλα 2 κεσεδάκια γιαούρτι, πρόσθεσα και τον χυμό του πορτοκαλιού και αντικατέστησα το σπορέλαιο με 1/2 σησαμέλαιο και 1/2 αραβοσιτέλαιο. Η αλήθεια είναι οτι η γεύση του σησαμέλαιου είναι εμφανής και κάνει τη γεύση αρκετά δυνατή. Θα ξαναδοκιμάσω τη συνταγή μόνο με αραβοσιτέλαιο για να δω τη διαφορά. Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-1-10  
    Εύκολη συνταγή και νόστιμη.Λίγο γλυκιά για τα γούστα μου.Δεν φούσκωσε αρκετά,είναι λάθος μου ή έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 25-1-10  
    stellasirios,δεν νομίζω να έκανες κάτι λάθος,δεν είναι γλυκό που φουσκώνει,μάλλον θα την έκανες σε μεγάλο ταψάκι.Εμένα το δικό μου στην φώτο πρέπει να είναι 30 με 32 νούμερο.
    #
    Σχόλιο από NICKY, 17-2-10  
    Γυστικότατο γλυκό, τελικά θέλει τα 2/3 από το σιρόπι της συνταγής. Το συνόδευσα με σπιτικό παγωτό. Τέζα η πεθερά!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 9-4-10  
    ΚΑΡΜΕΝ με ενεπνευσες να φτιάξω το γλυκάκι σου.Φαίνεται θεσπέσιο.Αυτή τη στιγμή ψήνεται και ανυπομονώ!Έκανα μικροαλλαγούλες.Έφτιαξα μιάμισυ δόση κρέμα και άπλωσα πάνω και κάτω από 2-3 φύλλα τσαλακωμένα.Α! και παρέλειψα τις βανίλιες γιατί το πορτοκάλι ήδη μοσχομύριζε πολύ.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Marooned, 25-4-10  
    Είναι πολύ πολύ νόστιμη και εύκολη! Ταιριάζει τέλεια και με κανέλλα και δεν χρειάζεται ίσως 4 αυγά, εγώ τη δοκίμασα με 2.
    Διατηρείται στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου;
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 27-4-10  
    einai pentanostimi k einai poly kalo pou exeis k fwto na vlepoume pws ginetai.bravo!!!!!!
    #
    Σχόλιο από manolis_cre, 27-4-10  
    Τελικά εχετε δίκιο !!! Ειναι κ ευκολη ..κ νόστιμη!! Μπράβο ΚΑΡΜΕΝ για την συνταγη σου !!
    #
    Σχόλιο από gaster, 7-8-10  
    βγήκε παρα πολύ καλή. το μόνο πρόβλημα μου φάνηκε ότι ηταν ιδιαίτερα αισθητή η γεύση του σπορέλαιου. ίσως όταν κρυώσει να μην είναι έτσι. παντως πολύ νόστιμη και πολύ ευκολη
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 7-8-10  
    gaster στις αντιστάσεις το ψήνω,αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν το ψήσουμε και στον αέρα. Το ίδιο θα είναι.
    Εμένα πάντως ποτέ δεν μου έβγαινε στην γεύση το σπορέλαιο,το σκεπάζει η γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού! όταν δοκιμάσεις πές μας. Καλή απόλαυση!!!! Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια σου!!!!
    #
    Σχόλιο από voulax, 11-8-10  
    έφτιαξα σήμερα τη συνταγή και ενθουσιάστηκα....πεντανόστιμη εύκολη και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι..μπράβο....την έφτιαξα με 1 1/2 δόση κρέμας και 3 αυγά....
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 18-11-10  
    Δεν την έχω κάνει ποτέ με λάδι,αλλά νομίζω ότι μάλλον θα είναι ποιό "βαριά" με λάδι,γιατί δεν την κάνεις ως έχει καλύτερα?
    #
    Σχόλιο από irene_maragou, 3-2-11  
    μπραβο καρμεν εψαχνα να την βρω αυτην την συνταγη πολυ ευκολη θα τηνφτιαξω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anna1973, 18-2-09  
    ποσο μικρα κοβουμε τα φυλλα ? και δεν κολλανε μεταξυ τους οταν τα ριχνουμε στη κρεμα?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 18-2-09  
    Αnna1973, τα φυλλα τα κοβεις απλα με το χερι σου σε μικρα κομματια,μην αγχωνεσαι δεν εχει σημασια ποσο μικρα θα ειναι.Οχι δεν κολλανε μεταξυ τους,οταν ριξεις την κρεμα ανακατευεις καλα με ενα κουταλι να παει παντου η κρεμα.Αν εχεις και φρεσκα αυγα καλυτερα ακομα,θα γινει πορτοκαλι η κρεμα.Την εχω βαλει βημα-βημα την συνταγη,αν την βαλουν θα δεις και φωτο.Παντως ειναι πολυ ευκολη συνταγη και εχει φοβερη γευση.
    #
    Σχόλιο από mayia, 26-2-09  
    Μπράβο Κάρμεν υπέροχη συνταγή, πανεύκολη, ελαφριά,και χωρίς να σε λιγώνει το σιρόπι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όμως, αν έφτιαχνα διπλή δόση κρέμας στην ίδια ποσότητα φύλλων θα έβγαινε εξίσου το ίδιο όμορφη ?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-2-09  
    mayia,χαιρομαι πολυ που σου αρεσε το γλυκακι μου!!! Κι εγω το εχω σκεφτει να το κανω με διπλασια δοση κρεμας,πιστευω οτι θα ειναι ωραιο,δεν το εχω κανει ομως ακομα για να σου πω!!Παντως θα εβαζα 3 αυγα αντι τεσσερα,ισως ειναι καλυτερα με τα ιδια φυλλα να κανουμε 1 1/2 δοση κρεμας για αρχη,και αν δουμε οτι την τραβαει περισσοτερη την επομενη κανουμε την διπλη.Παντως με στην βδομαδα θα την κανω και θα σου πω!!!!!
    #
    Σχόλιο από gaster, 7-8-10  
    την έχω στο φούρνο και περιμένω να ψηθεί.
    δεν μας λες εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αέρα ή αντιστάσεις.
    το έχω βάλει στις αντιστάσεις. πιστευω να βγει καλή.
    #
    Σχόλιο από karioto, 17-11-10  
    Ωραια συνταγη!!!αντι για σπορελαιο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε λαδακι??
    #
    Σχόλιο από Mia, 17-3-12  
    Έχω το φύλλο στην κατάψυξη. Πρέπει να το αφήσω να ξεπαγώσει ή αν το κόψω κομμάτια (αφού δεν χρειάζεται στρώσιμο σαν μπακλαβάς) ως έχει ειναι εντάξει?
    #
    Σχόλιο από Mia, 17-3-12  
    Ξέχασα να και κάτι ακόμα. Δεν αναφέρεται πουθενά και ήθελα να ρωτήσω αν θέλει λάδωμα/βουτύρωμα το ταψάκι

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mayia, 27-2-09  
    Γειά σου Κάρμεν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,τελικά το ξαναέκανα το υπέροχο γλυκάκι σου,γιατί την πρώτη φορά δεν πρόλαβα καλά καλά να το γευτώ και μου το εξαφανίσανε..:-),αλλά αυτή τη φορά το έφτιαξα με 1 + 1/2 δόση κρέμας και 3 αυγά όπως είπες και πραγματικά βγήκε υπέροχο. Κάλυπτε τα φύλλα αλλά όχι υπερβολικά,με την ίδια δοσολογία σιροπιού. Καλύτερο και από γαλακτομπούρικο.
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 19-8-09  
    τη συνταγη αυτη την κανω κι εγω, μου την εχουν δωσει με το ονομα Πορτοκαλογλυκο (!) , με τη διαφορα οτι τα φυλλα αφου τα σπαμε , τα ροδιζουμε στην κουζινα για κανενα δεκαλεπτο- τεταρτο,ανακατευοντας τα μια φορα. επισης, στο σιροπι αντι για νερο βαζουμε χυμο πορτοκαλι φρεσκο που τον εχουμε πρωτα σουρωσει και αντι για τις βανιλιες χρησιμοποιουμε λιγο ακομα ξυσμα πορτοκαλιου. αν θελεις δοκιμασε το.
    #
    Σχόλιο από bitterhoney, 12-2-11  

    Ευχαριστώ Κάρμεν!Πολύ απλή και υπέροχη αν και την "πειράξαμε" λιγάκι.Την φτιάξαμε αυτή την εβδομάδα 2 φορές!!!!Η γεύση του πορτοκαλιού είναι απίστευτη.
    Και το λάδι είναι μια χαρά ,δεν βγαίνει καθόλου βαριά, ηλιέλαιο έβαλα .Το μέτρησα στο κεσεδάκι του γιαουρτιού,λάδι μέχρι την πρώτη χάραξη που έχει το εσωτερικό του.Αλάνθαστο!
    #
    Σχόλιο από bitterhoney, 12-2-11  
    Λοιπόν η παραλλαγή μας (με την συμβολή της μαμάς φυσικά!)

    Δεν έβαλα τις βανίλιες (γιατί δεν είχα) αλλά δεν το επηρέασε καθόλου.

    Τα φύλλα δεν τα έκοψα αλλά τους έριξα από λίγη κρέμα σε όλη την επιφάνεια, τα ζάρωσα από κάτω προς τα πάνω (όχι σφιχτά) και τα έβαλα στο ταψί σε σειρές.Οι άκρες του κάθε φύλλου να είναι στραμμένες προς τα πάνω.Το τελευταίο φύλλο δεν χωρούσε οπότε το θρυμμάτισα και το έριξα από πάνω.

    Στην κρέμα: προσθέσαμε 1 γιαούρτι ακόμα και βάλαμε 1/2 φάκελο μπέηκιν για να γίνει πιο αφράτο.

    Για το σιρόπι: αντί για 2 κούπες νερό ,βάλαμε 2 1/2 ποτήρια του νερού φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού και καστανή ζάχαρη.Γίνεται απίστευτο!!

    Τον αφρό που θα κάνει στο βράσιμο δεν τον αφαιρούμε.Μετά κλασσικά, το κρύο σιρόπι το ρίχνουμε στο καυτό γλυκό.
    #
    Σχόλιο από allantallon, 28-3-12  
    Πολύ ωραίο γλυκάκι, εύκολο και πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες. Η δική μου παραλλαγή: στην κρέμα αφαίρεσα 1 αυγό και πρόσθεσα: 1 ακόμα γιαούρτι, 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Επίσης χρησιμοποίησα μισή κούπα ελαιόλαδο αντί για 1 σπορέλαιο. Στο σιρόπι πρόσθεσα κανέλα και πράγματι δεν το πήρε όλο, περίπου τα 2/3. Νομίζω ότι είναι η πιο ελαφριά και νόστιμη από όσες πορτοκαλόπιτες έχω δοκιμάσει. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από marianna_mykonos, 5-6-12  
    Πατσαβουρόπιτα έφαγα πρωτη φορά στα Ιωάννινα και ξετρελάθηκα, η συνταγή σου μου την θυμίζει! Απλά έβαλα 4 μικρά αυγουλάκια σε 2 γιαούρτια και μου μύριζε αυγο και είχε και γέυση αυγού εντονη. Αντι για σπορέλαιο έβαλα βούτυρο γάλακτος σχεδόν μια κούπα γατι δεν τα πάω καλα με τα λάδια στα γλυκά! Την επόμενη φορά λιγότερο αυγό και περισσότερο πορτοκάλι για να αποφυγω την γευση του αυγού κ τη μυρωδια του. Κρυο είναι πολύ ωραίο :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της ΡΙΝΝΑ
    γλυκα συροπιαστα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της togouraki
    vickys tastes
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της v_vikaki