Πατσαδάκι γιαχνιστό με σάλτσα ντομάτας
Για όσους αγαπούν τον πατσά, μια διαφορετική εκδοχή που έρχεται από παλιές εποχές... Πατσαδάκι από μοσχαρίσια ή αρνίσια κοιλιά, γιαχνιστό με κρεμμυδάκι και μυρωδικά όπως το έφτιαχνε η προγιαγιά μου από τη Ρόδο... Ένας φοβερός μεζές για καλοφαγάδες-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη πιπεριά, ένα κομματάκι πράσο και λίγο σκόρδο για πιο πικάντικη γεύση...Επίσης, γίνεται υπέροχο αν ψήσουμε με τη σάλτσα του σε πήλινο στο φούρνο και όχι σε κατσαρόλα.
Υλικά
-
Πατσάς από κοιλιά
-
Σάλτσα ντομάτας
-
Μερικά κρεμμύδια ξερά
-
4-5 κουταλιές λάδι
-
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τον πατσά.
-
2
Τον βάζουμε σε κατσαρόλα με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό (ίσα που να τον σκεπάσει).
-
3
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και επιδιώκουμε να "πιει" όσο γίνεται από το νερό του.
-
4
Σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε αρκετό κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε φετούλες και έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα μυρωδικά νά πάρουν μια βράση.
-
5
Ρίχνουμε και τον πατσά μας ψιλοκομμένο, το αλατι και βράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)