κύρια φωτογραφία συνταγής Πατζάρια στο φούρνο... βαθυκόκκινα!
savefico
savefico @cook_8466292
,ΕΛΛΑΔΑ

Γίνονται νόστιμα και γλυκά, χωρίς να ... ξεζουμίζονται με βράσιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την εμπνεύστηκα όταν μετά το βράσιμο έβλεπα τα πατζαράκια μου να γίνονται ... ασπρουλιάρικα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 7-8 πατζάρια χωρίς τα φύλλα τους
  2. ξύδι μπαλσάμικο
  3. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  4. ελαιόλαδο
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τυλίγουμε καλά ένα-ένα πατζάρι σε αλουμινόχαρτο, προσθέτοντας λίγο ξύδι και μισή σκελίδα σκόρδο. (Αν θέλουμε καθαρίζουμε εξ αρχής και κόβουμε το κάθε πατζάρι σε 2-3 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος- και μετά τα τυλίγουμε)

  2. 2

    Τοποθετούμε σε ταψάκι τις... μπαλίτσες μας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

  3. 3

    Σε μία ώρα περίπου ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, ρίχνουμε αλατάκι και λάδι και σερβίρουμε "μελωμένα" πατζαράκια που μένουν αξέχαστα γιατί έχουν ψηθεί μόνο με ξύδι και σκορδάκι!

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Kosta
Kosta @cook_8469643
Γεια, θα πω κατι για τα πατζάρια που ούτε γω το ήξερα, ούτε και θα το φανταζόμουν αν δε μου το λεγαν: Αν δε θες να βράσεις τα πατζάρια σου και να σου βγουν \"ασπρουλιάρικα\" πρέπει να τα βράσεις με τη φλούδα τους. Αφου κόψεις τα φύλλα, πλύντα, βράστα και θα δεις όταν θα ναι έτοιμα, η φλούδα θα βγαίνει πανεύκολα και τα πατζάρια σου θα είναι κατακόκκινα!

Από

savefico
savefico @cook_8466292
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Μου αρέσει να μαγειρεύω και να δημιουργώ...
Δες περισσότερα