Πατζάρια στο φούρνο... βαθυκόκκινα!

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
savefico, 17.06.10

Περιγραφή

Γίνονται νόστιμα και γλυκά, χωρίς να ... ξεζουμίζονται με βράσιμο!
Πατζάρια στο φούρνο...  βαθυκόκκινα!
photo: sirokoutala!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 7-8 πατζάρια χωρίς τα φύλλα τους
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τυλίγουμε καλά ένα-ένα πατζάρι σε αλουμινόχαρτο, προσθέτοντας λίγο ξύδι και μισή σκελίδα σκόρδο. (Αν θέλουμε καθαρίζουμε εξ αρχής και κόβουμε το κάθε πατζάρι σε 2-3 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος- και μετά τα τυλίγουμε)
  2. Τοποθετούμε σε ταψάκι τις... μπαλίτσες μας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Σε μία ώρα περίπου ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, ρίχνουμε αλατάκι και λάδι και σερβίρουμε "μελωμένα" πατζαράκια που μένουν αξέχαστα γιατί έχουν ψηθεί μόνο με ξύδι και σκορδάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την εμπνεύστηκα όταν μετά το βράσιμο έβλεπα τα πατζαράκια μου να γίνονται ... ασπρουλιάρικα!

6 Όλα

#
Σχόλιο από Kosta, 12-8-10  
Γεια, θα πω κατι για τα πατζάρια που ούτε γω το ήξερα, ούτε και θα το φανταζόμουν αν δε μου το λεγαν: Αν δε θες να βράσεις τα πατζάρια σου και να σου βγουν "ασπρουλιάρικα" πρέπει να τα βράσεις με τη φλούδα τους. Αφου κόψεις τα φύλλα, πλύντα, βράστα και θα δεις όταν θα ναι έτοιμα, η φλούδα θα βγαίνει πανεύκολα και τα πατζάρια σου θα είναι κατακόκκινα!
#
Σχόλιο από savefico, 12-8-10  
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο... ναι, έχω δοκιμάσει και αυτή την εκδοχή που ανέφερες. Παρόλα αυτά όμως, η "φουρνιστή" εκδοχή με σκορδάκι καί ξύδι - γευστικώς - παραμένει... ακαταμάχητη και άκρως... μελωμένη! Αξίζει να το δοκιμάσεις ;-)
#
Σχόλιο από Kosta, 20-8-10  
..και τη δοκίμασα και ήταν άξια για 5 πιρουνάκια!πολύ γευστική πράγματι!!τα πατζάρια είναι τέλεια με σκορδάκι και ξυδάκι, και βραστά έτσι τα σέρβιρα πάντα. Στο φούρνο η γεύση τους πράγματι είναι πιο γεμάτη, το μόνο μειον οτι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Εφτιαξα και πατζάρια τουρσί αυτές τις μέρες, για να δούμε... Ευχαριστώ πολύ!
#
Σχόλιο από savefico, 28-8-10  
:-) Να'σαι καλα, ευχαριστώ!
#
Σχόλιο από bigbadwolf, 15-12-11  
Απλά τέλεια...Σαν πατατούλες φούρνου, αλλά μπορντοροδοκόκκινες!
#
Σχόλιο από sirokoutala!, 23-4-13  
Γιατί τόσος κόπος βρε παιδιά; Στη γεύση ήταν ωραία, δε λέω, αν και δεν εντόπισα διαφορές σε σχέση με τα βραστά. Όπως, όμως, λέει και ο Kosta παραπάνω, αν βράσεις τα παντζάρια με τη φλούδα τους, διατηρούν στο ακέραιο το κόκκινο χρώμα τους, μένουν ζουμερά και μετά η φλούδα βγαίνει αμέσως με το χέρι. Αντίθετα το ψήσιμο στο φούρνο εμένα μου τα στέγνωσε τελείως. Θεωρητικά δεν έκανα κάτι διαφορετικό, αναρωτιέμαι, βέβαια, αν στέγνωσαν από το ψήσιμο με αέρα. Άσχετα από αυτό, όμως, νομίζω ότι τα βραστά υπερτερούν σε εξοικονόμηση χρόνου (δε χρειάζονται τύλογμα ένα - ένα) αλλά και κόπου (κατά πολύ πιο εύκολο καθάρισμα)

6 Σχόλια

#
Σχόλιο από Kosta, 12-8-10  
Γεια, θα πω κατι για τα πατζάρια που ούτε γω το ήξερα, ούτε και θα το φανταζόμουν αν δε μου το λεγαν: Αν δε θες να βράσεις τα πατζάρια σου και να σου βγουν "ασπρουλιάρικα" πρέπει να τα βράσεις με τη φλούδα τους. Αφου κόψεις τα φύλλα, πλύντα, βράστα και θα δεις όταν θα ναι έτοιμα, η φλούδα θα βγαίνει πανεύκολα και τα πατζάρια σου θα είναι κατακόκκινα!
#
Σχόλιο από savefico, 12-8-10  
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο... ναι, έχω δοκιμάσει και αυτή την εκδοχή που ανέφερες. Παρόλα αυτά όμως, η "φουρνιστή" εκδοχή με σκορδάκι καί ξύδι - γευστικώς - παραμένει... ακαταμάχητη και άκρως... μελωμένη! Αξίζει να το δοκιμάσεις ;-)
#
Σχόλιο από Kosta, 20-8-10  
..και τη δοκίμασα και ήταν άξια για 5 πιρουνάκια!πολύ γευστική πράγματι!!τα πατζάρια είναι τέλεια με σκορδάκι και ξυδάκι, και βραστά έτσι τα σέρβιρα πάντα. Στο φούρνο η γεύση τους πράγματι είναι πιο γεμάτη, το μόνο μειον οτι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Εφτιαξα και πατζάρια τουρσί αυτές τις μέρες, για να δούμε... Ευχαριστώ πολύ!
#
Σχόλιο από savefico, 28-8-10  
:-) Να'σαι καλα, ευχαριστώ!
#
Σχόλιο από bigbadwolf, 15-12-11  
Απλά τέλεια...Σαν πατατούλες φούρνου, αλλά μπορντοροδοκόκκινες!
#
Σχόλιο από sirokoutala!, 23-4-13  
Γιατί τόσος κόπος βρε παιδιά; Στη γεύση ήταν ωραία, δε λέω, αν και δεν εντόπισα διαφορές σε σχέση με τα βραστά. Όπως, όμως, λέει και ο Kosta παραπάνω, αν βράσεις τα παντζάρια με τη φλούδα τους, διατηρούν στο ακέραιο το κόκκινο χρώμα τους, μένουν ζουμερά και μετά η φλούδα βγαίνει αμέσως με το χέρι. Αντίθετα το ψήσιμο στο φούρνο εμένα μου τα στέγνωσε τελείως. Θεωρητικά δεν έκανα κάτι διαφορετικό, αναρωτιέμαι, βέβαια, αν στέγνωσαν από το ψήσιμο με αέρα. Άσχετα από αυτό, όμως, νομίζω ότι τα βραστά υπερτερούν σε εξοικονόμηση χρόνου (δε χρειάζονται τύλογμα ένα - ένα) αλλά και κόπου (κατά πολύ πιο εύκολο καθάρισμα)

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Καταψύχω λαχανικά
Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
Βιταμίνες Α' μέρος
Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
Βιταμίνες Β' μέρος
Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV