Πεϊνιρλάκια με κοτόπουλο

thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Είναι ένα πολύ ωραίο πεϊνιρλί για μπουφέ και όχι μόνο!! Το σέρβιρα στα γενέθλια των κοριτσιών μου καί άρεσε πολύ στους καλεσμένους!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την εμπνεύστικα μια μέρα στην κουζίνα μου.  Είχα κοτόπουλο και πιπεριές και κομμένο έτοιμο πράσο στον καταψύκτη και την δημιούργησα!! Η ζύμη είναι ίδια με την ζύμη από τη συνταγή Το αφράτο πεϊνιρλί της thomaei .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12-15 κομμάτια
  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  2. 3 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς την πέτσα, ή και στήθος, κομμένο σε φέτες σαν γύρος (εγώ τα βάζω τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο σε ρολό ,την καταψυξη να παγώσουν λίγο για να μπορώ να το κόψω φετούλες)
  3. 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  4. 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  5. 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  6. 1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους ή και φρέσκο κρεμμύδι ακόμα πιο καλά
  7. 1 μικρό πράσο σε ροδέλες
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι, κύμινο, θυμάρι ,
  10. 0.5 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  11. 1 φλιτζάνι τριμμένα τυράκια ότι έχουμε
  12. 1/2 ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
  13. λίγο ζωμό κοτόπουλου ΣΠΙΤΙΚΟ δικό μας
  14. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
  15. 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
  16. 30 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  17. 300 ml ζεστό γάλα
  18. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  19. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  20. 7-9 γραμμάρια ξερής μαγιάς
  21. λίγο γάλα για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΒάζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και για 5-6 λεπτά το σωτάρουμε να πάρει χρώμα.Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο τα καρότα και τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί, και αμέσως ρίχνουμε 2-3 κουταλίες ζωμό σπιτικό κοτόπουλου τα αφήνουμε να βράσουν, να μην λιώσουν να ξεχωρίζουν, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. 2

    ΖΥΜΗΣε ένα μπόλ ανακετεύουμε το κρύο βούτυρο με τα χέρια μας στο αλεύρι, και με το αλάτι μέχρι να πάρετε μια αμμώδη υφή.Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα,Ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά πάνω από το αλεύρι και να αρχίζουμε να ζυμώνουμε.Ζυμώνουμε μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που ξεκολα απο τα τυχώματα του μπολ.Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη και την σκεπάζουμεμε πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα για μια ώρα.Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή.

  3. 3

    Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει και την μοιράζουμε σε 12 κομμάτια-μπαλάκια.Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατκαι φαρδος 10 εκατ και μακρος 20 εκατ.(μπορείτε να κάνετε και μικρότερα αν θέλετε)Κάνουμε με το μαχαίρι απο μια σχισμή στο πάνω και κάτω μέρος του φύλλου μας, την ανοίγουμε με το δαχτυλό μας λίγο.Βάζουμε την γέμιση κοτόπουλου στην μέση και από πάνω λίγο ακόμα τριμμένο τυράκι και παίρνουμε και διπλώνουμε,παίρνουμε και την άλλη πλευρά και την βάζουμε απο πάνω,και το κλείνουμε.

  4. 4

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα η λαδομένο ταψί. Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα.Ρίχνουμε λίγο τρίμμένο τυρί από πάνω, φτιάχνουμε λίγο με τα χέρια μας της άκρες να μην μας βγεί η γέμιση και τα αλείφουμε με λίγογάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180-200 βαθμούς να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Τι μας κάνεις θωμαή μου και δεν μπορούμε να τα δοκιμάσουμε που είναι νηστεία;;;;;;
Θα τα κάνω αμέσως μετά το Πάσχα και θα ρίξω τότε τις πιρουνιές μου.....,αν και ξέρω πως θα είναι τέλεια. Φαίνεται από τα υλικά αλλά και το ζυμαράκι ,που έτσι κι αλλιώς το έχω δοκιμάσει!!!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio