rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Θεσσαλονίκη,greece

Αφράτα και λαχταριστά ατομικά πεϊνιρλί με την παραδοσιακή συνταγή με φρέσκο βούτυρο αγελάδος.Τόσο αμαρτωλά,(βλ.photo) πού κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάλτε την μισή ποσότητα του αγελαδινού βουτύρου σε ένα κεραμικό μπολάκι και αφήστε το μέσα στον φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λειώσει και με ένα πινέλο αλείψτε τα πεϊνιρλί ζεστά. Το υπόλοιπο μισό, κόψτε το σε 4 φετούλες και βάλτε τις στο κέντρο επάνω στην γέμιση μόλις τα ξεφουρνίσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ατομικά πεϊνιρλί.
  1. Για την ζύμη
  2. 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ.)
  3. 1 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό (200ml)
  4. 30 γρ.μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξηρή
  5. 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  6. 1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
  7. 3 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  8. 4 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος (60γρ.) (για επάλειψη μετά το ψήσιμο)
  9. Για την γέμιση
  10. 350 γρ. γκούντα ολλανδίας τριμμένη
  11. 50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκανίτσα προσθέτουμε τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα λιώσουμε την μαγιά αν έιναι νωπή στο χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει λεία απαλή και ελαστική.Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (διπλασιαστεί)για 1 ώρα περίπου.

  2. 2

    Στό multi ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

  3. 3

    Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε οβάλ πίτες.Μοιράζουμε στο κέντρο τους την γέμιση,τα κλείνουμε στίς άκρες σαν βαρκούλες και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα επάνω στο ταψί τού φούρνου.

  4. 4

    Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στόν αέρα στούς 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινα και μόλις τα βγάλουμε ζεστά, τα αλείφουμε με το λειωμένο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

kikitsa 69
kikitsa 69 @cook_8505136
Μου άρεσε πολύ η εκδοχή της γέμισης που τα ακακατεύεις και πραγματικά το δοκίμασα και είναι καταπληκτικό και το φρέσκο βούτυρο δίνει όντως ξεχωριστό άρωμα!!! Τα δικαιούσε λοιπόν τα 5 πιρουνάκια rihardos!!!!

Από

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
στις
Θεσσαλονίκη,greece
Αμετανόητος εραστής των ξεχωριστών και ανεπανάληπτων γεύσεων..Επίμονος γευσιγνώστης και ορκισμένος εχθρός της κακής και άνοστης κουζίνας. Πολλές κορασίδες μέχρι τούδε χάριν των δια χειρός μου εδεσμάτων θέλησαν περισσότερα από εμέ (ο έρωτας περνάει από το στομάχι), αλλά δεν σκοπεύω πρός το παρόν να γίνω προσωπικός μάγειρας καμίας καλλονής, ούτε κάν της charlize theron...lol.
Δες περισσότερα