Πεϊνιρλί βουτύρου
Αφράτα και λαχταριστά ατομικά πεϊνιρλί με την παραδοσιακή συνταγή με φρέσκο βούτυρο αγελάδος.Τόσο αμαρτωλά,(βλ.photo) πού κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλτε την μισή ποσότητα του αγελαδινού βουτύρου σε ένα κεραμικό μπολάκι και αφήστε το μέσα στον φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λειώσει και με ένα πινέλο αλείψτε τα πεϊνιρλί ζεστά. Το υπόλοιπο μισό, κόψτε το σε 4 φετούλες και βάλτε τις στο κέντρο επάνω στην γέμιση μόλις τα ξεφουρνίσετε.
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ.)
-
1 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό (200ml)
-
30 γρ.μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξηρή
-
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
-
3 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
-
4 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος (60γρ.) (για επάλειψη μετά το ψήσιμο)
-
Για την γέμιση
-
350 γρ. γκούντα ολλανδίας τριμμένη
-
50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
-
50 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκανίτσα προσθέτουμε τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα λιώσουμε την μαγιά αν έιναι νωπή στο χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει λεία απαλή και ελαστική.Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (διπλασιαστεί)για 1 ώρα περίπου.
-
2
Στό multi ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
-
3
Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε οβάλ πίτες.Μοιράζουμε στο κέντρο τους την γέμιση,τα κλείνουμε στίς άκρες σαν βαρκούλες και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα επάνω στο ταψί τού φούρνου.
-
4
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στόν αέρα στούς 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινα και μόλις τα βγάλουμε ζεστά, τα αλείφουμε με το λειωμένο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)