κύρια φωτογραφία συνταγής Πεϊνιρλί της γιαγιάς Δέσποινας
NTINA
NTINA @cook_8528225
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Καθώς έφαγε μια μπουκιά,από το πεινιρλι μου, ειπε, το ΔΕΣΠΟΙΝΙΩ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΠΕΙΝΙΡΛΙ. Να λοιπόν,τι εννοούσε...

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΔΩ. ΚΑΝΕΝΑ. Μονο αγάπη γι αυτό που φτιάχνεις

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ άνηθο, κρεμμυδάκι
  2. 150 γρ φέτα
  3. Για τη ζύμη 
  4. λίγο λάδι
  5. 3-4 κούπες αλεύρι
  6. 1/2 κούπα γάλα
  7. νερό χλιαρό
  8. 25 γρ. μαγιά
  9. 1 κροκαδι για αλειμα
  10. λιγο βουτυρο μετα το ψησιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα υλικά της πρώτης ενότητας ψιλοκομμένα.

  2. 2

    Κάνουμε τη ζυμη και την αφήνουμε να ανέβει.

  3. 3

    Μολις ανεβει η ζυμη μας, κανουμε μπαλακια δινοντας τους σχημα βαρκουλας, τα γεμίζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λιγο

  4. 4

    Κατοπιν τα αλειφουμε με αυγο και τα ψηνουμε σε μέτριο φούρνο.

  5. 5

    Μόλις τα βγάλουμε βαζουμε ενα κομματακι βουτυρο στο καθενα.