TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Νόστιμα αφράτα Πεϊνιρλί. Μπορούμε μέσα στην γέμιση να βάλουμε ό,τι μας αρέσει. Ένας πολύ καλός συνδιασμός είναι η Φέτα με κρεμμύδι, πιπεριά και γκούντα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα Πεϊνιρλί αν κρυώσουν τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα ή σε τάπερ.Τα Πεϊνιρλί μπορείτε να τα φτιάξετε με οποιαδήποτε γέμιση σας αρέσει. Ο τρόπος που κλείνω τα Πεϊνιρλί είναι ο δικός μου τρόπος, άν δέν σας βολέυει κλείστε τα Πεϊνιρλί όπως μπορείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την ζύμη
  2. 1.300 γραμ. αλέυρι (περίπου)
  3. 40 γραμ. φρέσκια μαγιά
  4. 600 μ.λ. γάλα χλιαρό
  5. 200 μ.λ. ελαιόλαδο
  6. 1 Φλιτζανάκι βούτυρο
  7. 1 κουταλάκι αλάτι
  8. 2 κουταλάκια ζάχαρη
  9. Για την γέμιση
  10. 700 γραμ.κίτρινο κασέρι γκούντα (τριμένο)
  11. Αλλαντικά (ζαμπόν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπέικον κ.α.)
  12. 1 Κρεμμύδι
  13. Βασιλικός
  14. Για την επικάλυψη
  15. 100 γραμμ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε μια λεκάνη δυαλείουμε το γάλα με την μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο(λιωμένο), το αυγό (χτυπημένο), το αλάτι και την ζάχαρη.

  3. 3

    Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά αλέυρι μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και αρκετά έυπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1½ ώρα να φουσκώσει καλά.

  4. 4

    Κόβουμε μπαλάκι απο την ζύμη, όσο ένα μεγάλο αβγό (130γραμ.) και με την παλάμη μας, ανοίγουμε 1 στενόμακρο κομμάτι.

  5. 5

    Απλώνουμε πάνω στην ζύμη ελάχιστο γκούντα, απο επάνω βάζουμε 3-4 λωρίδες απο το αγαπημένο μας αλλαντικό.

  6. 6

    Συνεχίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά και ξαναβάζουμε τριμμένο γκούντα. Πάνω απο το κασέρι ρίχνουμε λίγο σουσάμι και 1 φύλλο απο φρέσκο βασιλικό.

  7. 7

    Ανασηκώνουμε τα εξωτερικά της ζύμης, την πάνω και κάτω πλευρά, για να αγκαλιάσουν την γέμιση.

  8. 8

    Πιάνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε μια φορά,σάν τις καραμέλες, για να σχηματιστεί η γνωστή βαρκούλα.

  9. 9

    Βάζουμε τις βαρκούλες σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να σταθούν για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35 λεπτά.

  10. 10

    Μόλις βγάλουμε τα Πεϊνιρλί απο το φούρνο, παίρνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε μόνο την ζύμη.Καλή επιτυχία

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Arigato
Arigato @cook_8458908
φαινεται εξαιρετικο.Εχω εθιστει τωρα με ζυμες και θα την δοκιμασω οσο το δυνατον πιο συντομα.Οι αναλογιες μου φαινονται πολυ καλες και ελπιζω να μου βγει καλο.

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα