Πεϊνιρλί
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
2/3 κούπας γάλα στους 40 βαθμούς
-
30 γρ μαγιά νωπή
-
1/2 κ.γ ζάχαρη
-
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κ.γ αλάτι
-
2 κ.σ λάδι
-
Για τη γέμιση
-
2 κούπες κασέρι τριμμένο
-
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένο
-
12 λωρίδες μπέικον ή ζαμπόν ή σαλάμι
-
λουκανικάκια κοκτέιλ
-
βούτυρο σε κομματάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα μαζί και την ζάχαρη.
-
2
Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε.
-
3
Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 45 λεπτά.
-
4
Ανοίξτε οβάλ φιλαράκια 12 εκ περίπου και γεμίστε με τα υλικά της γέμισης. Κλείστε τα πεϊνιρλάκια.
-
5
Αφήστε τα να σταθούν 15 λεπτά και ψήστε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σχόλια (10)