Πένες καρμπονάρα
Εύκολη καρμπονάρα χωρίς αυγά.
Υλικά
-
1 κιλό πένες
-
20 φέτες μπεικον κομμένες
-
10 φέτες γαλοπούλα κομμένες
-
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
-
200 γρ. γκούντα τριμμένη
-
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες όπως στις οδηγίες.
-
2
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπεικον και την γαλοπούλα με 1 κουταλιά βούτηρο.
-
3
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-
4
Στο τέλος προσθέτουμε και τα τυριά και τα αφήνουμε να λιώσουν ωστε να πήξει και η κρέμα μας.
-
5
Σερβίρουμε στα πιάτα τις πένες και απο πάνω βάζουμε την σάλτσα
Σχόλια (6)