κύρια φωτογραφία συνταγής Πένες λαχταριστές με μύδια
Louisa s
Louisa s @cook_8493451
Athens,Greece

Όταν μαγειρεύω θαλασσινά αισθάνομαι μια περίεργη ευεξία και μια χαρά που απορρέει βεβαίως απ´ την τρελή αγάπη που έχω σ´ αυτά τα εδέσματα!!! Ειδικά για τα μύδια τρελλαίνομαι! Θεωρώ λοιπόν ότι έπειτα από πολλές συνταγές που έχω φτιάξει (δικής μου πάντα προέλευσης) έχω καταλήξει σ´ αυτήν που θα περιγράψω στη συνέχεια!!! ´Οσοι λοιπόν αγαπάτε τα θαλασσινά όπως εγώ, πιστεύω ακράδαντα ότι θα την λατρέψετε!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν οι πένες να είναι αλντέντε διότι ρίχνοντάς τες στη σάλτσα μας που είναι καυτή, θα λασπώσουν!Επίσης τα μύδια όσο περισσότερο τα βράζεις τόσο σκληραίνουν και χάνουν τη γεύση τους! 4 λεπτά ειναι αρκετά και πάντα στο τέλος!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 500 γρ. μύδια κατεψυγμένα
  2. 1 σακ. πένες
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  5. 10 μανιτάρια λαζαρίνια φρέσκα
  6. 1 κόκκινη πιπεριά
  7. 2-3 ώριμες ντομάτες
  8. 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  9. 1 μικρό κομμάτι φινόκιο
  10. 0.5 ματσάκι άνηθο
  11. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση )
  12. 1 κύβο λαχανικών
  13. πιπέρι
  14. 1 σφηνάκι βότκα ή ρακί
  15. λίγο ελαιόλαδο
  16. προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε στη μέση τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε.

  2. 2

    Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά.

  3. 3

    Επίσης ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε φέτες τα μανιτάρια, το φινόκιο το κόβουμε μικρα τετραγωνάκια, αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια!

  4. 4

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι.

  5. 5

    Μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέβουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά!Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μισό λεπτό περίπου. Μ' αυτό τον τρόπο καραμελώνουν τα κρεμμύδια και στη συνέχεια δεν θα γίνουν πολύ μαλακά!

  6. 6

    Ρίχνουμε το σκόρδο την πιπεριά, το φινόκιο, τα μανιτάρια και στη συνέχεια την ντομάτα μας!

  7. 7

    Αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά μας, περιμένουμε να δέσουν τα υλικά μας!!

  8. 8

    Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση η ντομάτα μας και να εξατμιστούν τα υγρά της.

  9. 9

    Ρίχνουμε τα μύδια που έχουν αποψυχθεί και αφού πάρουν μια βράση, περίπου 4 λεπτά κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και πασπαλιζουμε τη σάλτσα μας με μπόλικο άνιθο!

  10. 10

    Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις ήδη βρασμένες πένες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα !!!

  11. 11

    Ανακατέβουμε ώστε να ενσωματωθούν όπλα τα υλικά μας και σερβίρουμε!

  12. 12

    Πασπαλίζουμε με επιπλέον άνιθο ψιλοκομμένο τα πιάτα μας και παρμεζάνα προαιρετικά!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
Νόστιμο και εύκολο.Εγώ όταν σωτάρισα στην συνέχεια έσβησα με λευκό κρασί. Πέντε πιρουνάκια λοιπόν από μένα.

Από

Louisa s
Louisa s @cook_8493451
στις
Athens,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα