katerina13
katerina13 @cook_8459702
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν προσθέτουμε αλάτι στην σάλτσα γιατί έχει την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα που είναι αλμυρά .Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς κρέμα γάλακτος προσθέτοντας λίγο παραπάνω ούζο,

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
5 άτομα
  1. 500 γρ. πένες
  2. 1 ματσάκι δυόσμο
  3. 1 ματσάκι μαϊντανό
  4. 1 σφηνάκι ούζο
  5. 50 γρ. κάπαρη
  6. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  7. 200 γρ. μπρόκολο
  8. 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βράσουμε τις πέννες  και τις σουρώνουμε.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον Δυόσμο και τον Μαϊντανό.

  3. 3

    Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές τουφίτσες.

  4. 4

    Σε ένα αντίκολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκια με λίγο λάδι, μόλις ροδίσουν προσθέτούμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την κάπαρη, το μπρόκολο και τέλος ψιλοκομμένη την λιαστή ντομάτα..

  5. 5

    Μόλις σοταριστουν τα σβήνουμε με το ούζο.

  6. 6

    Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον πελτέ.

  7. 7

    Βάζουμε την σάλτσα πάνω από τις πένες και τα αφήνουμε να βράζουν για 2 λεπτά όλα μαζί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

carmelia
carmelia @cook_8467673
Αυτη τη μακαροναδα θα τη φτιαξω σημερα κιολας γιατι λατρευω μπροκολο και δεν το εχω δει σε τετοιο συνδυασμο!Αλλα πειραζει να μην βαλω καπαρη,δε μου αρεσει.Τι μπορω να βαλω αντι για αυτη;

Από

katerina13
katerina13 @cook_8459702
στις
,Ελλάδα