Πένες με λιαστή ντομάτα της Κατερίνας
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν προσθέτουμε αλάτι στην σάλτσα γιατί έχει την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα που είναι αλμυρά .Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς κρέμα γάλακτος προσθέτοντας λίγο παραπάνω ούζο,
Υλικά
-
500 γρ. πένες
-
1 ματσάκι δυόσμο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
100 γρ. λιαστή ντομάτα
-
1 σφηνάκι ούζο
-
50 γρ. κάπαρη
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
200 γρ. μπρόκολο
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βράσουμε τις πέννες και τις σουρώνουμε.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον Δυόσμο και τον Μαϊντανό.
-
3
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές τουφίτσες.
-
4
Σε ένα αντίκολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκια με λίγο λάδι, μόλις ροδίσουν προσθέτούμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την κάπαρη, το μπρόκολο και τέλος ψιλοκομμένη την λιαστή ντομάτα..
-
5
Μόλις σοταριστουν τα σβήνουμε με το ούζο.
-
6
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον πελτέ.
-
7
Βάζουμε την σάλτσα πάνω από τις πένες και τα αφήνουμε να βράζουν για 2 λεπτά όλα μαζί.
Σχόλια (5)