Πένες με μανιτάρια
Πένες αλ ντέντε με φρέσκα μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και παρμιτζιάνο ρετζιάνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κλασική ιταλική συνταγή που απογειώνει τη γεύση. Προσοχή, μην ρίξετε κρύο νερό όταν σουρώσετε τις πένες και ελέγξτε τη σάλτσα εάν έχει αρκετό αλάτι γιατί η κρέμα γάλακτος γλυκαίνει αρκετά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα καθαρίσετε εξωτερικά, εφόσον είναι πολύ φρέσκα και διατηρούνται άσπρα.
-
2
Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ελαιδόλαδο.
-
3
Μόλις σωταριστεί ελαφρά ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και αφήστε τα μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν.
-
4
Προσθέστε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μόλις τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρευτούν για πέντε περίπου λεπτά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Τέλος προσθέστε δυο κουταλιές παρμιτζιάνο ρετζιάνο, ανακατέψτε καλά.
-
6
Βράστε τις πένες να είναι αλ ντέντε, σουρώστε καλά να φύγουν τα νερά και ρίξτε την καυτή σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά.
-
7
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια (13)