κύρια φωτογραφία συνταγής Πένες με μανιτάρια
Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Πένες αλ ντέντε με φρέσκα μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και παρμιτζιάνο ρετζιάνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κλασική ιταλική συνταγή που απογειώνει τη γεύση. Προσοχή, μην ρίξετε κρύο νερό όταν σουρώσετε τις πένες και ελέγξτε τη σάλτσα εάν έχει αρκετό αλάτι γιατί η κρέμα γάλακτος γλυκαίνει αρκετά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 1 πακέτο πένες
  2. 3 σκελίδες σκόρδο
  3. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
  5. 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  6. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  7. 2 κ.σ. παρμιτζιάνο ρετζιάνο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα καθαρίσετε εξωτερικά, εφόσον είναι πολύ φρέσκα και διατηρούνται άσπρα.

  2. 2

    Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ελαιδόλαδο.

  3. 3

    Μόλις σωταριστεί ελαφρά ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και αφήστε τα μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν.

  4. 4

    Προσθέστε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μόλις τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρευτούν για πέντε περίπου λεπτά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Τέλος προσθέστε δυο κουταλιές παρμιτζιάνο ρετζιάνο, ανακατέψτε καλά.

  6. 6

    Βράστε τις πένες να είναι αλ ντέντε, σουρώστε καλά να φύγουν τα νερά και ρίξτε την καυτή σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά.

  7. 7

    Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

MAROUSW
MAROUSW @cook_marousw
έγινε ανάρπαστο το φαγητό μας σήμερα, πεντανόστιμο, με πραγματική ιταλική γεύση σε όλο το σπίτι [τα παιδιά μου είπαν ότι ξαφνικά βρέθηκαν στη Ρώμη] μπράβο

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα