κύρια φωτογραφία συνταγής Πένες με ντομάτα και λουκάνικα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4
  1. 500 γρ. πένες
  2. 1 μικρό κρεμμύδι
  3. 4 κ.σ. λάδι
  4. 100 γρ. πικάντικα χωριάτικα λουκανικάκια
  5. 1 κλωναράκι βασιλικό
  6. 600 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
  7. 2 κ.γ. ζάχαρη
  8. 4 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε τα λουκανικάκια σε λεπτές ροδέλες. Τρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το βασιλικό.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε τα λουκάνικα, ανακατέψτε 1-2 φορές και ρίξτε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα για 7-8' σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Στο μεταξύ βράστε τα πενάκια al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

  4. 4

    Βάλτε τα σε μια πιατέλα, ρίξτε τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Ραδιοκέφαλη
Ραδιοκέφαλη @cook_8450461
Πολύ ωραία η συνταγή. Λίγο βαριά η σάλτσα με το λουκάνικο, αλλά πολύ νόστιμη.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα