Πένες με σάλτσα ραγού
Είναι μια συνταγή απλή, ευκολη και νόστιμη. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο προετοιμασίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συνταγή του Όλιβερ, την είδα τυχαία. Μας άρεσε πολύ.
Υλικά
-
2 μέτρια καρότα
-
2 φρ.κρεμμυδάκια
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
χυμός συμπυκνωμένος απο ντομάτα
-
2 σκόρδα
-
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
-
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
-
1 κλωνάρι σέλινο
-
μαιντανό
-
3 χωριάτικα λουκάνικα
-
αλάτι πιπέρι και λίγο λάδι
-
1 πακέτο πέννες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά, καρότα,φρ.κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι,σέλινο, και ολα τα λουκάνικα. Τα αλέθουμε και έχουμε μια σφικτή αλοιφή.
-
2
Στο τηγάνι, βαζουμε ελάχιστο λάδι, ίσα για να τσιγαρίσουμε τα υλικά του μπλέντερ, σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μετά από μερικά λεπτά, προσθέτουμε λίγο νερό, καθώς και τον ντοματοχυμό, τον μαιντανό καιτο ξύδι, ώσπου να ψηθεί.
-
3
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό για βράσιμο και εκεί βράζουμε τις πέννες.
-
4
Κρατάμε ένα φλυτζάνι νερό, από το βράσιμο των μακαρονιών.Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, στην κατσαρόλα με τις πένες, βάζουμε όλη την κόκκινη σάλτσα μαζί με το φλυτζάνι νερό που κρατήσαμε. Ετσι θα έχει μια χυλώδη όψη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια