Πένες με σολoμό
Γρήγορο, εύκολο και πολύ γευστικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνω τη διαδικασία στο τηγάνι τέσσερις φορές και γιατί δεν χωράνε όλα μαζί αλλά και γιατί νομίζω ότι το γευστικό αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Το καλοκαίρι που έχει γευστικά κολοκυθάκια μπορείτε να σοτάρετε λίγο κολοκύθι τριμμένο μαζί με το κρεμμύδι.
Υλικά
-
1 πακέτο τρίχρωμες πένες
-
2 κονσέρβες σολομό των 150gr
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομένο
-
4 κ.γ κάππαρη ξαρμυρισμένη (προαιρετικά)
-
1-2 λεμόνια
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
-
αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες όπως πάντα, όμως τις σουρώνουμε 2-3 λεπτά πριν γίνουν. Κρατάμε 2 φλυτζάνια του τσαγιού από το ζουμί που έβρασαν τα ζυμαρικά.
-
2
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα που να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού). Μόλις κάψει βάζουμε το 1/4 από τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε.
-
3
Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος τρίβουμε και το πιπεράκι να βγάλει το άρωμα του και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι.
-
4
Ύστερα, προσθέτουμε το 1/4 από τις πέννες μαζί με μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζουμί που έβρασαν τα ζυμαρικά.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πιουν τα υγρά.
-
6
Προσθέτουμε 1 κ.γ κάππαρη, χυμό μισού λεμονιού και μισή κονσέρβα σολομό κομματιασμένο και αλατίζουμε κατά βούληση.
-
7
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε 100ml από την κρέμα γάλακτος και περίπου 1 κ.σ. άνηθο, το αφήνουμε δύο λεπτά στη φωτιά και το σερβίρουμε.
-
8
Καθαρίζουμε το τηγάνι (με χαρτί κουζίνας, μη φανταστείτε πολλά, πολλά!) και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια