Πένες με τόνο και σως εσπεριδοειδών
Ελαφρύ, πεντανόστιμο και γρήγορο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε στη σως και 2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή ακόμα και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο το πράσινο μέρος. Το ελαιόλαδο έχει βαριά γεύση και δεν θα το συνιστούσα στη συγκεκριμένη συνταγή. Αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες.
Υλικά
-
500 γρ. πένες
-
2 κονσέρβες τόνου σε ηλιέλαιο - στραγγισμένες (ή όσο θέλετε)
-
1 αγγούράκι σε λεπτές φέτες (μη βάλετε πολύ γιατί έχει πολλά υγρά)
-
1 μέτρια κονσέρβα καλαμπόκι - στραγγισμένη από το υγρό (ή όσο θέλετε)
-
2 μέτρια καρότα στον τρίφτη - τα πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά (ή όσα θέλετε)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη σως εσπεριδοειδών
-
3/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
-
3/4 της κούπας ηλιέλαιο
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
ξύσμα πορτοκαλιού στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες.
-
2
Όσο βράζουμε τις πένες ετοιμάζουμε τη σως.
-
3
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως, δοκιμάζουμε να δούμε αν ισορροπούν οι γεύσεις και την αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Σουρώνουμε τις πένες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να κρυώσουν ελαφρά.
-
5
Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τόνος, αγγουράκι, καλαμπόκι, καρότα, αλάτι, πιπέρι) και τα ρίχνουμε στις πένες.
-
6
Περιχύνουμε τις πένες με τη σως εσπεριδοειδών, ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)