ggr
ggr @george
Athens

Ζέστη, ζέστη και πάλι ζέστη…Και είναι αλήθεια ότι, με τόση ζέστη, που όρεξη για “παιχνίδια στη κουζίνα”… Πώς να αντισταθείς όμως σε μια σαλτσούλα τόσο νόστιμη, φτιαγμένη με λαχανικά της εποχής, όλο άρωμα, γεύση και υπέροχα χρώματα…Για πείτε μου…

Λίγα μυστικά ακόμα

Πραγματικά ζουμερή, γεμάτη γεύσεις και άλλα τόσα αρώματα, η σαλτσούλα αυτή σε αποζημιώνει για την –λίγη ευτυχώς– ώρα που πρέπει να βρίσκεσαι από πάνω της στη κουζίνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4-6 άτομα
  1. 400 γρ πέννες
  2. 2 κίτρινες πιπεριές
  3. 1 μεγάλη μελιτζάνα
  4. 600 γρ μικρά ντοματίνια
  5. 2 μικρά κολοκυθάκια
  6. 4 φιλετάκια αντσούγιας
  7. 2 κ.σ. ελιές τσακιστές (χωρίς τα κουκούτσια τους)
  8. 2 κ.σ. κάπαρη
  9. 2 σκελίδες σκόρδο
  10. μερικά φυλλαράκια βασιλικού
  11. 4-5 κ.σ. καλό παρθένο ελαιόλαδο
  12. αλάτι
  13. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (μπούκοβο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.

  2. 2

    Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους, οπότε και τα στύβουμε καλά.

  3. 3

    Κόβουμε σε κυβάκια και τα κολοκυθάκια.

  4. 4

    Τσακίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο.

  5. 5

    Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε και τα φιλετάκια της αντσούγιας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν και τα λιώνουμε πιέζοντάς τα με ένα ξύλινο κουτάλι.

  6. 6

    Μέσα σε αυτό το αρωματισμένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και των κολοκυθιών.

  7. 7

    Αφήνουμε να μαγειρευθούν για μερικά λεπτά (ένα 5λεπτο, περίπου) και να μαλακώσουν και προσθέτουμε και τα ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα.

  8. 8

    Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι και αφήνουμε τα λαχανικά μας να σιγομαγειρευθούν για ένα 10λεπτο, προσθέτοντας λίγο νερό εάν δούμε ότι η σαλτσούλα μας είναι πολύ στεγνή (εάν τα ντοματίνια δεν ήταν πολύ ζουμερά, μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε και για δεύτερη φορά λίγο νερό μέσα στο 10λεπτο).

  9. 9

    Στο τέλος αυτού του χρόνου προσθέτουμε τις τσακιστές ελιές, την κάπαρη τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τα φυλλαράκια του βασιλικού, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (πάντα με το χέρι, έτσι;)

  10. 10

    Κανονίζουμε τη σάλτσα στο αλάτι, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι ακόμη περισσότερο, ξανασκεπάζουμε και, σε αυτή την πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τη σάλτσα μας να μαγειρευθεί για άλλο ένα 15λεπτο. (προσοχή πάντα στην πυκνότητα της σάλτσας, δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ)

  11. 11

    Όση ώρα ετοιμάζεται η σάλτσα, εμείς έχουμε βάλει να ζεσταίνεται το νερό και τώρα, σε αυτό το τελευταίο 15λεπτο, ρίχνουμε τις πέννες μας να βράσουν.

  12. 12

    Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα (ΔΕΝ τις σουρώνουμε) και έτσι, με την υγρασία τους, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

  13. 13

    Ανακατεύουμε να απλωθεί η σάλτσα μας σε όλα τα ζυμαρικά (εάν χρειασθεί, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό από τον βρασμό τους, θα δέσει υπέροχα τη σάλτσα, διατηρώντας την ταυτόχρονα απολαυστικά υγρή)

  14. 14

    Και από το τηγάνι σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πολύ-πολύ ζεστά, πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με μία καλή δόση τριμμένο parmigiano ή, ακόμη καλύτερα, μίας πικάντικης μυζήθρας.

Αντιδράσεις

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens