Πένες tricolore με πιπεριές
Μία σχετικά εύκολη συνταγή, πρωτότυπη καί πολύ γευστικη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή και τα κίτρινα τυριά έχουν πόλλα λιπαρά και η κρέμα γάλακτος, μπορείτε να μήν σωτάρετε τις πιπεριές αλλα να τις βράσετε μέχρι να μαλακώσουν ή να τις βράσετε μαζι με τις πένες! Είναι εξίσου γευστικό!
Υλικά
-
500 gr πένες πολύχρωμές
-
1 κόκκινη,1 κίτρινη,1 πράσινη και 1 πορτοκαλί
-
300-400 gr. regato ή αλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο
-
Αλάτι
-
Tabasco πράσινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες κανονικά, τις σουρώνουμε και ΔΕΝ τσιγαρίζουμε!
-
2
Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές (στο ίδιο μέγεθος που τις κόβουμε και στις σαλάτες μας) και τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
3
Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο, μπωλ κ.λπ. τις πιπεριές με τις πένες αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο tabasco.
-
4
Ρίχνουμε το μισό απο το μείγμα στο ταψί ή στο πυρέξ και ραντίζουμε με κρεμά γάλακτος και με τα τυριά.
-
5
Ρίχνουμε το άλλο μισο μείγμα και επαναλαμβάνουμε με κρέμα γάλακτος και τυριά.
-
6
Βάζουμε στο φούρνο στο grill μέχρι να ροδίσει το τυράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)