κύρια φωτογραφία συνταγής Πέννες γαριδάτες με πιπεριές
milo
milo @cook_8448717

Πέννες, ή όποιο άλλο ζυμαρικό, με γαρίδες και κόκκινη πιπεριά σε λευκή σάλτσα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε μια κονσέρβα ντοματάκια, λίγη κάπαρη και 4-5 ελιές ψιλοκομμένες. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, αντί για βότκα καλό είναι να βάλουμε ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6 άτομα
  1. 1/2 κιλό πέννες
  2. 1/2 κιλό γαρίδες μικρές κατεψυγμένες και καθαρισμένες
  3. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 3 κόκκινες πιπεριές
  6. 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  7. αλάτι
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 1 σφηνάκι βότκα ή ούζο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει στη συσκευασία.

  2. 2

    Σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

  3. 3

    Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας στο 3.

  4. 4

    Παράλληλα τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.

  5. 5

    Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν,

  6. 6

    Και αμέσως μετά τις πιπεριές. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

  7. 7

    Ρίχνουμε και τις γαρίδες (που τις έχουμε ξεπαγώσει, βέβαια!) και ανακατώνουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να αλλάζουν χρώμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι και το χαμηλώνουμε στο 1,5.

  8. 8

    Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.

  9. 9

    Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι,

  10. 10

    Ρίχνουμε το ούζο ή την βότκα,

  11. 11

    Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

  12. 12

    Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.

  13. 13

    Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατώνουμε και το αφήνουμε στο μάτι (στο 1,5) για 4-5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

milo
milo @cook_8448717
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα