Πέννες με κοτόπουλο αλα κρεμ
Μια διαφορετική συνταγή κοτόπουλου με ζυμαρικά, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσο,είναι ένα σπουδαίο λαχανικό και όταν συνδυάζεται με κρέμα γάλακτος είναι ονειρεμένο.Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί και απολαύστε το φαγάκι σας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Υλικά
-
500 γρ. πέννες
-
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
-
3 μανιτάρια φρέσκα
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
1 πράσο
-
1 κρεμμύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
χυμό 2 λεμονιών
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να το μαρινάρουμε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγη ρίγανη, για περίπου 15 λεπτά.
-
2
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα μαρινάρουμε επίσης με το χυμό ενός λεμονιού και λίγη ρίγανη, για περίπου 15 λεπτά.
-
3
Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά έως ότου πάρει ένα ωραίο χρώμα, βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
-
4
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια.
-
5
Όταν ψηθούν και τα μανιτάρια, τα ενώνουμε με το κοτόπουλο και βάζουμε και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί ώσπου να πήξει η σάλτσα μας.
-
6
Ρίχνουμε τις πέννες στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
7
Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Σχόλια (12)