Πέννες με λαχανικά!!
Μια συνταγή κατάλληλη για διαβητικούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ενα φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες (ζυμαρικά ολικής άλεσης)πλούσιο σε βιταμίνες (λαχανικά). Κατάλληλο για διαβητικούς εξαιτίας των φυτικών ινών που επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. ΠΡΟΣΟΧΗΑυτό δε σημαίνει ότι μπορόυμε να φάμε περισσότερο από 150γρ ζυμαρικών και ακολουθούμε πάντα τη φαρμακευτηκή αγωγή του γιατρού μας.
Υλικά
-
500 γρ πέννες ολικής άλεσης
-
3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
-
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε με νερό όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός τη ντομάτα και το δυόσμο) μέχρι να μαλακώσουν καλά.
-
2
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα,αλάτι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
-
3
Παράλληλα βράζουμε τις πέννες.
-
4
Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πέννες που έχουμε στραγγίσει καλά και ανακατέυουμε αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και περιμέμουμε 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
-
5
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.
Σχόλια (6)