Πέννες με μανιτάρια αλα κρεμ
Μία πολύ εύκολη και γρήγορη ιταλική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η σάλτσα σας είναι πολύ αραίη, προσθέστε λίγο αλέυρι ή κορν φλαουρ και αφήστε το για λίγη ώρα πριν το σερβίρετε.
Υλικά
-
400 γρ μανιτάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 ξερό)
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λίγο λευκό κρασί
-
500 γρ πέννες ριγάτες Barilla
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
παρμεζάνα για το σερβίρισμα (ή ο,τι άλλο τυρί θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε φέτες, όχι απαραίτιτα πολύ λεπτές.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ή κατσαρολάκι χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι.
-
4
Μόλις πάρει διαφανές χρώμα το κρεμμύδι (να μην έχει τσιγαριστεί) προσθέτουμε τα μανιτάτια και ανεκατέβουμε καλά.
-
5
Τα αφήνουμε να ψηθούν ανακατέυοντας ανά διαστήματα.
-
6
Όταν έχουν πιει τα μανιτάρια τα υγρά τους, σβήνουμε με το κρασί και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι αυτό να εξατμιστεί.
-
7
Ρίχνουμε την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
-
8
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
-
9
Ετοιμάζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδιγίες στο κουτί και τις σερβίρουμε σε πιάτα, ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα θέλουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.
Σχόλια (13)