κύρια φωτογραφία συνταγής Πέννες με μανιτάρια αλα κρεμ
Kostazz
Kostazz @cook_8451365
,Σουηδία

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη ιταλική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η σάλτσα σας είναι πολύ αραίη, προσθέστε λίγο αλέυρι ή κορν φλαουρ και αφήστε το για λίγη ώρα πριν το σερβίρετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
3-4 άτομα
  1. 400 γρ μανιτάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  2. 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 ξερό)
  3. λίγο ελαιόλαδο
  4. λίγο λευκό κρασί
  5. 500 γρ πέννες ριγάτες Barilla
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. παρμεζάνα για το σερβίρισμα (ή ο,τι άλλο τυρί θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε φέτες, όχι απαραίτιτα πολύ λεπτές.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ή κατσαρολάκι χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι.

  4. 4

    Μόλις πάρει διαφανές χρώμα το κρεμμύδι (να μην έχει τσιγαριστεί) προσθέτουμε τα μανιτάτια και ανεκατέβουμε καλά.

  5. 5

    Τα αφήνουμε να ψηθούν ανακατέυοντας ανά διαστήματα.

  6. 6

    Όταν έχουν πιει τα μανιτάρια τα υγρά τους, σβήνουμε με το κρασί και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι αυτό να εξατμιστεί.

  7. 7

    Ρίχνουμε την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

  8. 8

    Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

  9. 9

    Ετοιμάζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδιγίες στο κουτί και τις σερβίρουμε σε πιάτα, ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα θέλουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
δοκίμασε από πάνω να πασπαλίσεις με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Γίνετε λίγο ποιο αρωματικό

Από

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
στις
,Σουηδία