Πέννες με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά φούρνου
Νοστιμότατο και υγιεινό πιάτο γεμάτο από μεσογειακές γεύσεις και αρώματα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόκειται για ένα υγειινότατο φαγητό χωρίς πολλά λιπαρά. Είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι αφού χρησιμοποιούμε φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποφλοιώνουμε τα 450γρ φρέσκιας ντομάτας (βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, χαράζουμε έναν σταυρό στο κάτω μέρος της ντομάτας και τις ρίχνουμε μέσα για 1-2 λεπτά. Γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και τις βάζουμε εκεί. Θα δείτε πως μετά η φλούδα της ντομάτας θα βγαίνει πολύ εύκολα). Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα πολλά υγρά της ντομάτας και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει.
-
4
Εντομεταξύ, κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας σε κύβους και τα απλώνουμε σε ένα ταψί (Συνήθως στρώνω στο ταψί αντικολλητικό χαρτί). Από τις ντομάτες αφαιρούμε τους σπόρους γιατί δεν θέλουμε το ζουμί. Ρίχνουμε τις 4 κουταλιές λάδι, το σκόρδο ψιλοκκομένο και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά μας στα 15 λεπτά.
-
5
Βράζουμε τις πέννες.
-
6
Όταν η σάλτσα και τα λαχανικά μας είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τα λαχανικά και προσθέτουμε και τις ελιές. Ανακατέβουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
-
7
Αναμειγνύουμε τις πέννες με την σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια