Τριάδα
Τριάδα @TriadaKousouni
Αθήνα

Υγιεινή και πανεύκολη! Δοκιμασμένη συνταγή με υπέροχες γεύσεις και χρώματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για μοτσαρέλα να βάλουμε ανθότυρο ανάλατο ή όποιο τυρί μας αρέσει. Η επιλογή της μοτσαρέλας έγινε γιατί είναι πολύ ελαφριά σαν υφή και γεύση. Για πιο έντονη γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κύβο λαχανικών στο νερό που βράζουμε τις πέννες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γραμμάρια φουντίτσες μπρόκολο
  2. 1/2 φλ.τσαγιού από το νερό που έβρασαν οι πέννες
  3. 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά κομμένη σε φέτες
  4. 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  6. 1 κ.σ μαργαρίνη ελαφριά
  7. 1 φλ.τσαγιού γάλα ελαφρύ
  8. 100-150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα (ανάλογα με τα γούστα μας λιγότερη ή περισσότερη)
  9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και τις αφαιρούμε 2-3 λεπτά νωρίτερα από ότι αναφέρουν οι οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν οι πέννες.

  2. 2

    Σ ένα μεγάλο και βαθύ πλακερό/τηγάνι αντικολλητικό/κατσαρόλα (ό,τι έχουμε) βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μπρόκολο με το νερό από τις πέννες και το αφήνουμε να τραβήξει καλά όλα τα υγρά, σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Μόλις απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε την πιπεριά και το σέλερυ ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.

  4. 4

    Μετά από 1-2 λεπτά περίπου, προσθέτουμε την μαργαρίνη και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις πέννες, τον μαϊντανό και την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Σβήνουμε μετά από 1 λεπτό το μάτι της κουζίνας, κατεβάζουμε το σκεύος από την φωτιά αρωματίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή μας Όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

Τριάδα
Τριάδα @TriadaKousouni
στις
Αθήνα
Έρωτας και γάμος μαζί!
Δες περισσότερα