Πέννες ολικής αλέσεως με μπρόκολο και μοτσαρέλα
Υγιεινή και πανεύκολη! Δοκιμασμένη συνταγή με υπέροχες γεύσεις και χρώματα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για μοτσαρέλα να βάλουμε ανθότυρο ανάλατο ή όποιο τυρί μας αρέσει. Η επιλογή της μοτσαρέλας έγινε γιατί είναι πολύ ελαφριά σαν υφή και γεύση. Για πιο έντονη γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κύβο λαχανικών στο νερό που βράζουμε τις πέννες.
Υλικά
-
500 γραμμάρια φουντίτσες μπρόκολο
-
250 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
-
1/2 φλ.τσαγιού από το νερό που έβρασαν οι πέννες
-
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά κομμένη σε φέτες
-
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ μαργαρίνη ελαφριά
-
1 φλ.τσαγιού γάλα ελαφρύ
-
100-150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα (ανάλογα με τα γούστα μας λιγότερη ή περισσότερη)
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και τις αφαιρούμε 2-3 λεπτά νωρίτερα από ότι αναφέρουν οι οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν οι πέννες.
-
2
Σ ένα μεγάλο και βαθύ πλακερό/τηγάνι αντικολλητικό/κατσαρόλα (ό,τι έχουμε) βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μπρόκολο με το νερό από τις πέννες και το αφήνουμε να τραβήξει καλά όλα τα υγρά, σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε την πιπεριά και το σέλερυ ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
-
4
Μετά από 1-2 λεπτά περίπου, προσθέτουμε την μαργαρίνη και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.
-
5
Ρίχνουμε τις πέννες, τον μαϊντανό και την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Σβήνουμε μετά από 1 λεπτό το μάτι της κουζίνας, κατεβάζουμε το σκεύος από την φωτιά αρωματίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή μας Όρεξη!
Σχόλια (4)