Πέννες ζέας με λαχανικά και σταφίδες
Πέννες από αλεύρι ζέας με μελιτζάνα, κολοκύθι, πολύχρωμες πιπεριές, σταφίδες και balsamico sauce!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένη ρίζα τζίντζερ που του πάει πολύ, αν και προσοχή στην ποσότητα γιατί γίνεται πολύ εύκολα πικάντικο!)
Υλικά
-
πέννες ζέας (τις βρίσκουμε στα καταστήματα βιολογικών)
-
2 χρωματιστές πιπεριές
-
1 σκελ. σκόρδο
-
3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
-
3 κ.σ. κρέμα balsamico
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι (κατά προτίμηση ροζ αλάτι Ιμαλαΐων)
-
πιπέρι (ή ό,τι άλλο καυτερό προτιμάτε, όπως καυτερή πάπρικα, τσίλι κλπ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κυβάκια την μελιτζάνα και της ρίχνουμε μπόλικο αλάτι για να ξεπικρίσει.
-
2
Ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου για 10 λεπτά.
-
3
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τους για τον χρόνο βρασμού.
-
4
Τις στραγγίζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στην άκρη.
-
5
Έπειτα, σε ένα τηγάνι - κατά προτίμηση wok - βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ξεπλύνουμε καλά την μελιτζάνα από το αλάτι και την στεγνώσουμε, σωτάρουμε στο τηγάνι τα κυβάκια.
-
6
Κάθε 2 λεπτά και αφού ανακετεύουμε, ρίχνουμε διαδοχικά τα υλικά μας σε κυβάκιατο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τέλος την σκελίδα σκόρδο ψιλά τριμμένη στον τρίφτη.
-
7
Ρίχνουμε και τις σταφίδες.
-
8
Ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει ρουφήξει τα ζουμιά του ρίχνουμε το λευκό κρασί και την κρέμα balsamico.
-
9
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά.
-
10
Μόλις ρουφήξει τα υγρά του είναι έτοιμο και ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες πέννες.
-
11
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Τα δε μακαρόνια ζέας είναι πολύ χορταστικά και από τότε που τα δοκίμασα δεν ξαναπήρα μακαρόνια από αλεύρι.