Πεντανόστιμα Cupcakes by Παρλιάρος

Μαγειρεύτηκε 26 φορές
dancecook
dancecook @dancecook

Η συνταγή αυτή είναι από το περιοδικό "Γλυκιές Ιστορίες" τεύχος Ιουνίου (αν θυμάμαι καλά) από το Στέλιο Παρλιάρο! Είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη συντάγη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το στόλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον τρούφα, smarties, oreos, κ.λ.π. Καλή επιτυχία!!!Επειδή τα έχω φτιάξει αρκετές φορές άρχισα να πειραματίζομαι. Έτσι κατέληξα στα εξής όπως και στη φωτογραφία δίπλα (δείτε άλλες φωτοφραφίες) έχω κάνει δικό μου frosting στο οποίο χρησιμοποίησα 110 γρ. σαντιγύ (morfat, garni ,κλπ) με 200 ml φρέσκο γάλα και 250 γρ. σοκολάτα τύπου μερέντα , νουτέλα . Αφού το έφτιαξα, το έβαλα για περίπου 15 λεπτά στη κατάψυξη και ανακάτευα κάθε 5 λεπτά. Αν δεν φαγωθούν άμεσα καλό θα ήταν να διατηρηθούν στο ψυγείο!!Στη φωτογραφία της συνταγής τα έχω κάνει με αυτή που αναφέρω στην κύρια συνταγή!Επίσης στη ζύμη προσθέτω 2 βανίλιες και 1 και κάτι κ.σ. κονιακ , με αυτό τον τρόπο τα cupcakes δεν έχουν έντονη τη γεύση του αβγού! 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
περίπου 25 κομμάτια
  1. Για τα cupcakes
  2. 250 γρ. βούτυρο
  3. 250 γρ. ζάχαρη
  4. 300 γρ. αλεύρι
  5. 10 γρ. μπέικιν
  6. 180 γρ. γάλα
  7. Για την επικάλυψη
  8. 40 γρ. νερό
  9. 180 γρ. ζάχαρη
  10. 3 ασπράδια αυγού
  11. χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα.

  2. 2

    Ύστερα, χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

  3. 3

    Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν!

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε υο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

  5. 5

    Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα σε φόρμες για muffins ή στη ειδική θήκη για muffins.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στον αέρα για 15-20λεπτά.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με την επικάλυψη! Τέλος στολίζουμε όπως μας αρέσει!

  8. 8

    Για την επικάλυψη, χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα.

  9. 9

    Παράλληλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μπεν μαριν εως να γίνουν σε μορφή σιροπιού.

  10. 10

    Τότε την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10λεπτά.

  11. 11

    Ύστερα προσθέτουμε σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και στολίζουμε τα cupcakes.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (26)

Σχόλια (39)

vikoukou
vikoukou @cook_8474363
Yπέροχα και πεντανόστιμα !!! Πριν λίγο τα εφτιαξα και τα στολισα με τρούφα,μπισκότο τριμμένο και σοκολατα. η μονη παραλλαγή μου ειναι οτι έβαλα 2 βανίλιες για άρωμα.Εαν μπορεσω να ανεβασω φωτο.

Από

dancecook
dancecook @dancecook
στις
~ Trust me I'm a chef! ~
Δες περισσότερα