Πεντανόστιμα κουλουράκια
Πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα κουλουράκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χρόνος ψησίματος είναι αρκετά ακριβής, εγώ τα ψήνω στον αέρα και γίνονται ακριβώς στα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Υλικά
-
1100-1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
500 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή μισό μισό(καλύτερα βούτυρο)
-
300 γρ. ζάχαρη
-
120 ml. γάλα
-
4 αυγά
-
3 βανίλιες
-
1 1/2 φακελάκι μπέικιν
-
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα φαγητού
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καταρχήν αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη με ένα αναδευτήρα, προσθέτουμε και τα ασπράδια των αυγών και τέλος τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
-
2
Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
-
3
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν, τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού, ρίχνουμε και το μείγμα του βουτύρου και ζυμώνουμε μαλακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να ξεκολλάει με άνεση από το μπολ και να πλάθεται.
-
4
Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, όχι πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν, και αραδιάζουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, θα πάρουν ένα μπεζ χρώμα. Καλοφάγωτα !!!
Σχόλια (4)