Πεντανόστιμα μπισκότα διαίτης
Μια καταπληκτική συνταγή για μπισκότα με περίπου 60 θερμίδες το ένα!! Είναι ιδανική για το πρωινό μας αλλά και για το σνακ μας! Δοκιμάστε την!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα σας πρότεινα να μην αντικαταστήσετε τα cranberries με σταφίδες. Τα cranberries έχουν αντιοξειδοτικές ικανότητες και μελέτες έχουν δείξει πως συμβάλουν στην υγεία μας!! Τα τρία μπισκότα έχουν 190 θερμίδες και αποτελούν μια μερίδα.
Υλικά
-
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
-
4 φλυτζάνια του τσαγιού δημητριακά ολικής άλεσης (τύπου Fittnes)
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1/4 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο αυγό
-
2 ασπράδια αυγού
-
2/3 φλυτζανι του τσαγιού αποξηραμένα cranberries (εαν δεν έχετε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σταφίδες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθαιρμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
2
Προσθετω στο μίξερ τα δημητριακά και την βρώμη και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν σιμιγδάλι. Το βγάζω από το μίξερ και το αφήνω στην άκρη για να το προσθαίσω αργότερα.
-
3
Προσθέτω στο μίξερ το αυγό, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το "αλεύρι" που φτιάξαμε στην αρχή απο τα δημητριακά και τη βρώμη.
-
5
Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου, όχι παραπάνω.
-
6
Ρίχνω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω τα αποξηραμένα cranberries (ή τις σταφίδες). Ανακατεύω με τα χέρια μου να πάνε σε όλο το μείγμα.
-
7
Στρώνω σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
-
8
Με ένα μεγάλο κουτάλι σχηματίζω τα μπισκότα.
-
9
Τα ψήνουμε για περίπου 12' μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)