rlita
rlita @cook_8455192
,Ελλάδα

Μηλοπιτάκια γι'αυτούς που σε περιόδους νηστείας θέλουν κάτι το διαφορετικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά το άνοιγμα του φύλλου, αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι πολύ λαδερή, στη φάση που είναι μπαλίτσα ρίχνουμε αλευράκι και ψευτοζυμώνουμε πάλι.Προσωπικά, την έχω δοκιμάσει και με μαρμελάδα όταν μου περίσσεψε λίγο ζυμαράκι. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή, απλά έβαλα μια κ.γ. μαρμελάδα. Γίνεται φανταστικό απλά θέλει να είναι λίγο σκληρή η μαρμελάδα, γιατι στο φούρνο λιώνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 4 φλιτζάνια αλεύρι
  3. 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  4. 1/2 φλιτζάνι ρετσίνα
  5. 4 κοφτά κ.σ. ζάχαρη
  6. 1 κ.γ. μπέικιν
  7. Για τη γέμιση
  8. 5 μέτρια μήλα
  9. 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  10. 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  11. λίγα καρύδια (στο μπλέντερ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το μπέικιν, τη ρετσίνα και τη ζάχαρη καλά.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.

  5. 5

    Με λίγη υπομονή και σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά.

  6. 6

    Κόβουμε μπαλίτσες τη ζύμη και ανοίγουμε χοντρά φύλλα με τον πλάστη.

  7. 7

    Με ένα κουπ-πατ ή με ποτήρι με λίγο μεγαλύτερο στόμιο, κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια.

  8. 8

    Σε κάθε κομμάτι, στη μέση βάζουμε λίγη γέμιση και ανασηκώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω.

  9. 9

    Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε σε κάθε ένα λίγο τριμμένο καρύδι.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.

  11. 11

    Αφού ψηθούν και κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

milva
milva @milva1997av
Πάρα πολύ νόστιμα και εμφανίσιμα.Μπράβο!!

Από

rlita
rlita @cook_8455192
στις
,Ελλάδα