Πεντανόστιμα σπαγγέτι μπολονέζ της γιαγιάς Ελένης

elenaneofytou
elenaneofytou @cook_8469054

Μακαρόνια σπαγγέτι με κιμά και τριμμένο χαλλούμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε να μην πετάγεται το νερό από την κατσαρόλα κατά το βράσιμο των μακαρονιών, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι.Αν σας περισσέψει λίγος κιμάς, προσθέστε λίγο ρύζι καρολίνα και το χυμό 1-2 λεμονιών. Ανακατέψτε 1-2 φορές στη φωτιά και έχετε μια υπέροχη ζύμη για κυπριακά κουπέπια (ντολμάδες)!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τα μακαρόνια
  2. 1 κουτί μακαρόνια σπαγέτι
  3. αλάτι
  4. 1 ζωμό για ζυμαρικά
  5. βούτυρο ή λάδι
  6. χαλλούμι τριμμένο
  7. Για τον κιμά
  8. 500 γρ. κιμά χοιρινό
  9. 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  10. 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  11. αλάτι
  12. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  13. 1/2 κ/κι κανέλα σκόνη
  14. 1/2 κ/κι κίμινο σκόνη
  15. 1/2 κ/κι διάφορα βότανα (mixed herbs)
  16. 2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 1 ντοματοχυμό σε κουτί)
  17. 1 κ/κι ζάχαρη
  18. 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  19. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό με ένα ζωμό για ζυμαρικά.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, βάζουμε στην κατσαρόλα μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο ή λάδι και το ανακατεύουμε να πιάσει παντού. Τα σκεπάζουμε.

  3. 3

    Στο μεταξύ βάζουμε σ' ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

  4. 4

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις ντομάτες ή τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι που να ρουφήξει τα υγρά του.

  6. 6

    Τότε το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

  7. 7

    Σερβίρουμε τα μακαρόνια με φρεσκοτριμμένο χαλλούμι.

  8. 8

    Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

kostas
kostas @cook_8449799
η φωτο δεν αντιστοιχει με την περιγραφη!!! το τριμμένο χαλουμι που ειναι?????

Από

elenaneofytou
elenaneofytou @cook_8469054
στις