Πεντανόστιμες πένες με φούντες μπρόκολου
Ένα ΠΟΛΥ εύκολο και ΠΟΛΥ νόστιμο πιάτο! Τρώγεται και κρύο πολύ ευχάριστα! Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στη θερμοκρασία της κουζίνας την ώρα που ρίχνετε το μπρόκολο, είναι εύκολο να κολλήσει.Σκόρδο βάλτε όσο εσείς επιθυμείτε, αλλά μην το παραλείψετε. Ταιριάζει υπέροχα! Τυρί εάν θέλετε μην προσθέσετε. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και χωρίς.Δοκιμάστε το και κρύο! Bon appetit!
Υλικά
-
1 πακέτο πένες
-
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κιλό μπρόκολο (απ'το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τις φούντες)
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί (προαιρετικά)
-
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις φούντες μπρόκολου σε αλατισμένο νερό (να μην παραβράσουν).
-
2
Παράλληλα βράζουμε και τις πένες.
-
3
Αφού βράσει το μπρόκολο, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με τις πένες.
-
4
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Αφού λίγο τσιγαριστεί, ρίχνουμε το μπρόκολο ψιλοκομμένο και αμέσως μετά τις πένες.
-
6
Τ'αφήνουμε ελάχιστα, (λιγότερο από μισό λεπτό) στη χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς.
-
7
Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Σχόλια (7)