Πεντανόστιμη αναρόκρεμα στο φούρνο
Πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις της αναρής και όχι μόνο!!!! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 κιλό αναρή φρέσκα
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
ανθόνερο
-
Για το σιρόπι
-
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
2-3 γαρύφαλλα
-
μερικές σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράζουν μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
-
2
Λαδώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε πυρέξ. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Λιώνουμε την αναρή με ένα πηρούνι, προσθέτουμε τη κανέλα, τη ζάχαρη και το ανθόνερο και απλώνουμε την αναρή στα φύλλα που έχουμε ψήσει.
-
4
Λαδώνουμε τα άλλα μισά φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε από πάνω.
-
5
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
-
6
Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)